Головна Новини Суспільство Війна з Росією Покровський напрямок може стати могилою для росіян: як це можливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Покровський напрямок може стати могилою для росіян: як це можливо

Покровський виступ може стати місцем цілковитого знищення росіян

9 вересня 2024, 18:19
Поділіться публікацією:

Наступальний потенціал російських військ на Покровському напрямку значно зменшився, повідомив в ефірі "Еспресо" голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Покровський напрямок може стати могилою для росіян: як це можливо

Покровськ

За його словами, Покровський напрямок є тактичним. Щоб досягти успіхів на півдні Донеччини чи в південно-східному напрямку, росіяни мали б просуватися через Вугледар, Курахове та Покровськ, щоб створити плацдарм для подальших дій, зокрема для з'єднання кінців Донецької області та можливого руху в бік Дніпра. Проте, відзначає Тимочко, за останній тиждень обговорення потенційного захоплення Покровська ворогом суттєво знизилось. Наступальний потенціал, який мали росіяни на цьому напрямку, помітно зменшився, і тепер перед ними стоїть дилема, додав експерт.

Тимочко підкреслив, що якщо російські війська не активізують свої дії в районі Курахове — Вугледар та не досягнуть тактичних успіхів або хоча б не розширять свої фланги, то Покровський виступ може стати для них місцем повного знищення.

"Вони не змогли розширити цей виступ, і зараз його ширина близько 25 км, а це означає, що з двох сторін він може триматися під вогневим контролем і ураженням. Адже за словами головнокомандувача, там проведена певна реорганізація, є підсилення Збройних Сил України, і підтягнуті додаткові засоби ураження. На цьому напрямку вдалося навіть створити співвідношення по артилерії та озброєнню один до двох. З урахуванням сьогоднішніх реалій, це досить серйозний паритет. Симетричної переваги чи навіть асиметричної, але на нашу користь, ми не можемо там досягти за кількістю", — говорить Тимочко.

Втім, за його словами, обіцяна ЄС і США західна зброя надійшла, хоч і не в повній кількості. Її надали, щоб Сили оборони могли високотехнологічною або високоточною зброєю протидіяти російській масовості на цьому напрямку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, де росіяни зараз намагаються прорвати фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини