Головна Новини Суспільство Війна з Росією Поки волонтери збирають гроші на автівки для ЗСУ, прокурори купують люксові машини за 1,7 мільйона
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки волонтери збирають гроші на автівки для ЗСУ, прокурори купують люксові машини за 1,7 мільйона

Hyundai Staria 8AT 2WD Business комплектації коштує 1,73 млн грн.

17 жовтня 2022, 22:38 comments1750
Поділіться публікацією:

5 жовтня Офіс Генерального прокурора оголосив про тендер на придбання двох мінівенів загальною вартістю  3,47 млн грн. Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші".

Поки волонтери збирають гроші на автівки для ЗСУ, прокурори купують люксові машини за 1,7 мільйона

Hyundai Staria (фото з відкритих джерел)

У повідомленні, що розміщене на сайті держзакупівлі, йдеться, що працівникам прокуратури потрібні чорні дев’ятимісні мінівени Hyundai Staria. Кожна така автівка вартує 1,73 млн грн та виконана у футуристичному дизайні у стилі космічного корабля. Компанія- виробник презентувала таку модель того року.

 Окрім цього, Офіс Генерального прокурора у тендерному оголошенні прописав ряд вимог для автомобілів. Тож журналісти-розслідувачі з'ясували, що найбільше всім цим вимогам відповідає передньопривідна версія Hyundai Staria 8AT 2WD Business комплектації. В салоні такий автомобіль 2022 року випуску коштує 1,73 млн грн.

На це повідомлення вже відреагували у Верховній Раді України. Зокрема, нардеп Андрій Богданець у соціальній мережі засудив таку дорогу "покупку" та заявив, що пропонував у воєнний час обмежити такі покупки, але його правку не підтримали.

"Поки волонтери збирають кошти на авто для фронту, чиновники Офісу Генпрокурора додумались замовити мінівени в бізнес-комплектації вартістю 40 тисяч доларів кожен. Зрозуміле обурення громадськості з цього приводу. Вважаю такі речі неприпустимими! Якби Комітет з питань бюджету підтримав мою правку до проєкту Закону про Держбюджет на 2023 рік щодо заборони придбання подібних авто, подібні ситуації були б неможливими",- заявив нардеп.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Росії на сайті держзакупівель помітили "незвичайний" тендер на закупівлю йодиду калію на 5 мільйонів рублів.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини