Головна Новини Суспільство Війна з Росією Поки допомога США зависла, Україна і далі буде бити по території РФ. Названі наступні цілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки допомога США зависла, Україна і далі буде бити по території РФ. Названі наступні цілі

Україна буде продовжувати завдавати удари по території Росії і нищити НПЗ та в майбутньому нафтові порти, поки США не почнуть допомагати Україні зброєю, заявив у Фейсбуці політтехнолог Олексій Голобуцький

2 квітня 2024, 19:07
Поділіться публікацією:

Поки підтримка США зависла — Україна б'є по НПЗ ворога і очікуються ефективні удари по нафтових портах новими далекобійнішими дронами, відзначив політтехнолог Олексій Голобуцький.

Поки допомога США зависла, Україна і далі буде бити по території РФ. Названі наступні цілі

Удари по НПЗ

Експерт звернув увагу на те, що буквально цими днями російські ЗМІ почали активно перейматись заявами українських силовиків щодо виробництва дронів дальністю понад 800-1000 км. А сьогодні атаковано НПЗ в Татарстані, за понад 1200 км від кордонів України.

І все це, підкреслює експерт, відбувається на тлі достатньо розгублених коментарів вищого менеджменту американських профільних компаній щодо ситуації на світових ринках нафти й нафтопродуктів. Зокрема, CNN оприлюднила розлогу публікацію "Українські безпілотники зі штучним інтелектом намагаються підірвати енергетичну галузь Росії. Поки що виходить".

Загальний висновок американців: поки Білий дім хоч якось виконував свою частину зобов'язань і вчасно постачав бодай мінімум зброї (та виділяв необхідну грошову допомогу) — Україна дотримувалась своєї частини негласних домовленостей і била суто по військових цілях в Росії.

Тепер же, підкреслює Голобуцький, Конгрес і тривале передвиборче протистояння республіканців і демократів розв'язало Україні руки: ми активно і успішно б'ємо по нафтопереробних об'єктах РФ, оскільки ця тактика показала себе чи не успішнішою за всі антиросійські санкції в підриві економічної потужності ворога та "ослабленні російської військової машини", як пишуть в США.

"І, до речі, якщо питання підтримки України буде вирішене Конгресом в "компромісний" спосіб — в сенсі, в форматі "кредиту" на будь-яких умовах — це так само не накладатиме на нас жодних зобов'язань і обмежень. Ми не муситимем припиняти удари по нафтопереробній (і не тільки переробній) галузі ворога. Обмежувати себе за свої ж гроші (бо кредит треба буде повертати хоч колись, навіть якщо без відсотків) – абсурд"
, — підкреслив Голобуцький.

При цьому він звернув увагу на те, що станом на тепер нафта марки Brent подорожчала на 13%. І одночасно зі зростанням цін зріс американський експорт нафти. За його словами, для пересічного американського виборця подорожчав бензин — однак з'явилось більше робочих місць в частині штатів. Тобто, це також стало внутрішньополітичним чинником і предметом змагання партій та їхніх кандидатів. Комусь ситуація більш вигідна, комусь менш, додав Голобуцький.

Однак, підкреслює експерт, поки Америка не визначилась зі своїми зовнішньополітичними зобов'язаннями і їх форматом (допомога, кредит, ленд-ліз...), Україна далі самотужки руйнуватиме військову економіку ворога.

"При тому вже всі на Заході (і в Росії) тихо погодились: найближчим часом, зважаючи на появу ще далекобійніших дронів, перелік законних цілей для спецоперацій СБУ і ГУР розшириться. До НПЗ обов'язково буде додано нафтові порти (на які припадає близько 2/3 експорту нафти й нафтопродуктів). Бо наші дрони туди вже дістануть"
, — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати не підтримують удари, які Україна завдає по Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини