Головна Новини Суспільство Війна з Росією Погода ускладнює наступ на Курщині: які ще є проблеми на цьому напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода ускладнює наступ на Курщині: які ще є проблеми на цьому напрямку

Сили оборони мають проблеми зі зв'язком через погіршення погоди

сьогодні, 07:53
Поділіться публікацією:

Погана погода уповільнює та ускладнює просування російських та українських механізованих підрозділів на українському наступі у Курській області. Про це повідомляє порту "Коментарі" з посиланням на інформацію аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Погода ускладнює наступ на Курщині: які ще є проблеми на цьому напрямку

Фото: колаж порталу "Коментарі"

Український військовослужбовець, який діє у Курській області, повідомив, що російські війська наступають невеликими піхотними групами на плаваючих бойових машинах і що проблеми зі зв'язком між українськими підрозділами, можливо, спричинені поганими погодними умовами, можуть сприяти російським контратакам у Курській області.

Військовослужбовець зазначив, що поточне співвідношення чисельності українських та російських військовослужбовців становить один до п'яти військовослужбовців, і що українські сили продовжують наступати, незважаючи на брак живої сили та проблеми координації. Військовослужбовець висловив скептицизм щодо того, що російські війська почнуть наступ на Суджу найближчими тижнями або місяцями, зазначивши, що погана погода ускладнює зусилля росії щодо просування ґрунтовими дорогами з використанням плаваючих бойових машин.

Російські джерела також визнали, що дощові та брудні умови ускладнюють бойові дії обох сторін у Курській області та що російські війська все більше покладаються на артилерійський вогонь. Колишній російський інструктор "Шторм-Z" і війсккор стверджував, що російські війська спочатку успішно просувалися на північно-західному фланзі українського виступу в Курській області, але потім зупинилися і з того часу не досягли суттєвих успіхів.

Окупанти нещодавно просунулися на західній стороні українського виступу в Курській області на тлі боїв, що продовжуються, вздовж усього виступу 15 і 16 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на схід від Любимівки і в західній частині Зеленого Шляху (обидва на південний схід від Коренево), а геолокаційні кадри, опубліковані 14 жовтня, показують, що російські війська просунулися на північний захід від Кругленького. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 жовтня, показують, що російські війська завдають удару українським військам у будівлі в Ольгівці (одразу на схід від Коренево), що вказує на те, що українські війська нещодавно відновили деякі позиції в Ольгівці.

Український військовослужбовець, який воює в Курській області, повідомив 16 жовтня, що російські та українські війська наразі ведуть бої за Ольгівку та Новоіванівку (на північний схід від Зеленого Шляху), які частково перебувають під контролем України. Повідомляється, що російські та українські війська продовжували бойові дії на південний схід від Коренево в районі Толстого Лугу, Любимівки, Зеленого Шляху, Нижнього Клина, Малої Лохні та Новоіванівки; на схід від Коренево в районі Ольгівки; на північний схід від Суджі в районі Руського Порічного, Нижньої Парової та Нечаєва; на південь від Суджі поблизу Плехово; та на південний схід від Суджі в районі Руської Конопельки та Фанасіївки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини