Головна Новини Суспільство Війна з Росією Подвійні стандарти: у Зеленського розкритикували неефективність санкцій проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Подвійні стандарти: у Зеленського розкритикували неефективність санкцій проти Росії

В Офісі президента відреагували на санкції проти Росії, попри які російські олігархи збільшили свої статки під час війни в Україні.

3 грудня 2023, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк закликав партнерів посилити санкції проти Росії та не застосовувати подвійні стандарти. Саме так Подоляк відреагував на те, що попри санкції проти Росії олігархи режиму Путіна продовжують збільшувати свої статки під час війни в Україні.

Подвійні стандарти: у Зеленського розкритикували неефективність санкцій проти Росії

Радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото з відкритих джерел

Статок російських олігархів від початку повномасштабної війни зріс на 38 млрд доларів. На такі дані критично відреагував представник Зеленського Михайло Подоляк.

"Мені здається, що це бездоганна у всіх сенсах характеристика ефективності (сарказм) наполегливо застосовуваних фінансових і санкційних інструментів", — зазначив радник ОП у соціальній мережі X.

Подоляк наголошує, що сьогоднішні санкції дозволяють російським олігархам нарощувати свої статки, Росії виготовляти зброю, а бюджет РФ отримує податки від іноземних компаній, який йде на фінансування російської армії. Разом з тим, Росія продовжує мати привілеї на міжнародній арені. Наприклад, право вето в Радбезі ООН, що дозволяє контролювати деякі країни та їх потреба, а також російські міністри отримують запрошення на саміт ОБСЄ, де висловлюють ідею, що "війна, масові вбивства – це лише один із можливих інструментів зовнішньої політики".

"Якщо хочеш передбачуваності, почни відмовлятися від подвійних стандартів…", — закликав Михайло Подоляк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін розповів, чого саме Захід не очікував від Росії. За словами російського президента санкції Заходу проти Росії не впливають на її економіку та банківську сферу.

Також "Коментарі" писали, що в Угорщині визначились щодо санкцій проти Росії. Міністр закордонних справ Петер Сійярто повідомив про блокування будь-яких санкцій проти Росії від ЄС у сфері ядерної енергетики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини