Головна Новини Суспільство Війна з Росією Подружжя зрадників: СБУ затримала агентів РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Подружжя зрадників: СБУ затримала агентів РФ

СБУ викрила шпигунську мережу в Херсонській області

сьогодні, 14:37
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України ліквідувала агентурну групу військової розвідки російської федерації, яка діяла на правобережжі Херсонщини. У складі шпигунської мережі були затримані подружжя та їхній спільник, які активно стежили за Силами оборони України.

Подружжя зрадників: СБУ затримала агентів РФ

Затримання зрадника. Фото: СБУ

За даними слідства, ця сімейна пара збирала інформацію про місця зосередження українських військових та техніки. Для цього вони систематично обходили територію, приховано фіксуючи геолокації. В разі виявлення військових об’єктів, шпигуни намагалися визначити кількість особового складу та види озброєння.

Аналогічні дії вчиняв і їхній спільник. Зібрану інформацію вони передавали своєму куратору, родичу подружжя, який з початку війни співпрацював з окупантами і пізніше втік до Краснодара.

Перебуваючи в росії, цей резидент отримував завдання від кадрового співробітника ГРУ і дистанційно вербував родичів та місцевих жителів. Після цього подружжя спробувало залишитися непоміченими та переїхало до Одеси під виглядом переселенців.

Проте кіберфахівці СБУ зафіксували їхню діяльність і затримали всіх трьох учасників. У них вилучили мобільні телефони з доказами комунікації з російськими спецслужбами. Затриманим висунули підозру за статтями Кримінального кодексу України, що передбачає до 12 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ, більш відомої як ГРУ. Зловмисник коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Крім того, Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції оголосив підозри 11 мешканцям Запорізької області у колабораційній діяльності. Оперативники зібрали докази, що вказують на їхню співпрацю з окупаційною владою у тимчасово захопленому Мелітополі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини