Головна Новини Суспільство Війна з Росією Подоляк розніс союзників, які говорять про критичний момент у війні: у чому їх звинуватив
commentss НОВИНИ Всі новини

Подоляк розніс союзників, які говорять про критичний момент у війні: у чому їх звинуватив

Подоляк розкритикував позицію союзників, які говорять про кризу на фронті і заявив, що вона багато в чому залежить і від них, адже поставки зброї затягуються

13 вересня 2024, 09:13
Поділіться публікацією:

На Донецькому напрямку бойові дії тривають уже 12 місяців, і ситуація стала критичною через повільне постачання техніки, яку вже було обіцяно, заявив в інтерв’ю 24 каналу радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, якби ці поставки здійснювалися своєчасно, а українська армія мала ресурси, які можна було б співвідносити з російськими, ситуація була б повністю під контролем. Наразі контроль зберігається, тож не варто впадати в песимізм, підкреслив Подоляк.

Подоляк розніс союзників, які говорять про критичний момент у війні: у чому їх звинуватив

Михайло Подоляк

При цьому він додав, що не зовсім розуміє, що мають на увазі західні ЗМІ, коли говорять про критичність моменту війни, адже поки Росія не зазнає поразки, цей фактор залишатиметься актуальним.

Окрім того, каже Подоляк, Росія також планує контрнаступ у Курській області, і переміщує туди свої війська, зокрема з Донецького напрямку. За його словами, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що для України важливо перенести бойові дії на Курську область, щоб відтиснути російські війська та убезпечити Сумську область, скувавши якомога більше ворожих сил.

Подоляк каже, що такі дії є особливо важливими і для Донецького напрямку, де зосереджені найбільш боєздатні підрозділи противника. При цьому він підкреслює, що Росія здатна воювати лише за умови концентрації своїх сил та ресурсів на певному напрямку. Проте, якщо ресурси ворога будуть розподілені, наприклад, шляхом операцій у Курській області, ситуація вирівняється і на інших ділянках фронту. Це є частиною тактики і стратегії великої війни, підкреслив радник голови ОП.

"Питання критичності моменту – це завжди питання своєчасності постачання відповідного ресурсу. Тому коли ми читаємо про критичність моменту, було б бажано в цих публікаціях читати обов'язковий висновок. Треба своєчасно виконувати перед Україною взяті зобов'язання щодо постачання засобів ведення оборонної чи контрнаступальної операції", — заявив Подоляк.

За його словами, Україна вже 2,5 роки робить усе від неї залежне. Більше того, вона довела, що Росія може зазнати поразки, оскільки має значний ресурсний дефіцит. Прискорити цей процес можна шляхом масованих далекобійних ударів по військовій інфраструктурі, підсумував Подоляк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США надаватимуть дозвіл Україні бити вглиб РФ американською зброєю у кілька етапів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини