Головна Новини Суспільство Війна з Росією Подоляк натякнув, чому Україна активно говорить про переговори з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Подоляк натякнув, чому Україна активно говорить про переговори з РФ

Україна говорячи про переговори з РФ, бореться з російською пропагандою

30 липня 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вкотре підкреслив, що Україна готова йти на переговори з Росією, цього разу він озвучив таку думку в ефірі Radio NV.

Подоляк натякнув, чому Україна активно говорить про переговори з РФ

Михайло Подоляк

За його словами, це є логічним, адже не Україна є агресором, і не вона починала цю війну.

"І, безумовно, для того, щоб правильно себе позиціювати, Україна говорить про те, що ми готові до переговорного процесу", — відзначив Подоляк.

При цьому він вказав на те, що російська пропаганда витрачає дуже багато коштів на те, щоб створити враження, на кшталт того, що саме РФ готова до переговорів, а от Україна відмовляється від них.

"Ні, Україна готова до переговорів — це головний пункт", — сказав радник голови ОП.

При цьому Подоляк вказав, що Україна має умови, за яких готова піти не переговори.

"І тут Україна чітко говорить: "Так, давайте ввести переговори на умовах, які спираються на міжнародне право як концепцію". І головне з цієї концепції — це територіальна цілісність і суб'єктність, суверенітет держави. І тоді третє: для того, щоб переговори були ефективними, не абстрактними, не такими, як хоче РФ", — сказав Подоляк.

Втім, він категорично проти заморожування війни на певний час, адже тоді Росія зможе перебудувати свій ВПК і розпочати війну з новою силою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку президента Фінляндії зараз створені хороші умови для того, щоб почати переговорний процес між Україною та РФ. При цьому експерти вказували на три питання, які можуть бути обговорені. Перше питання – це територіальні питання, друге – членство України в НАТО та ЄС, третє – санкції проти Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини