Головна Новини Суспільство Війна з Росією Поблизу кордонів Харківської та Донецької області окупанти зазнали поразки, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Поблизу кордонів Харківської та Донецької області окупанти зазнали поразки, – ISW

За оцінками експертів, найімовірніше, російські війська в окупованих районах південного напрямку готують "третю лінію оборони"

27 травня 2022, 07:48 comments1978
Поділіться публікацією:

Російські військові намагалися просунутися на південний схід від Ізюму, але завдяки ефективним діям українських захисників дії російських загарбників не мали успіху. При цьому росіяни не перестають масово наступати лінією від Попасної до Бахмута. Але й тут стикаються із опором ЗСУ. Саме тому темпи російського наступу у цьому напрямі найближчим часом знизяться до мінімальних. Головна причина – дуже великі втрати у живій силі та військовій техніці. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в Американському інституті вивчення війни (ISW).

Поблизу кордонів Харківської та Донецької області окупанти зазнали поразки, – ISW

Російські війська. Фото: Генштаб ЗСУ

За даними ISW, російські війська взяли під контроль понад 95% Луганської області і, ймовірно, їх метою є завершити захоплення Сєвєродонецька найближчими днями.

Загарбники продовжили облогу Сєверодонецька і, ймовірно, прагнуть повністю оточити район Сєвєродонецьк-Лисичанськ найближчими днями.

Вони наполегливо просуваються на південь і захід від Попасної до Бахмута, але темпи просування росіян, ймовірно, сповільнюватимуться, коли вони наближатимуться до самого міста.                                                                                                                         

За оцінками експертів, швидше за все, російські війська в окупованих районах південного напрямку готують "третю лінію оборони", щоб закріпити довгостроковий контроль над регіоном та готуватися до відображення можливих майбутніх українських контрнаступів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у МВС пояснили, навіщо Лукашенко раптом вирішив провести чергові "навчання" на кордоні з Волинню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини