Головна Новини Суспільство Війна з Росією По яких об'єктах росіяни хотіли вдарити "Кинджалами": яку хитрість тепер використовує РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

По яких об'єктах росіяни хотіли вдарити "Кинджалами": яку хитрість тепер використовує РФ

Окупанти могли цілитися по Офісу президента чи Верховній Раді

4 січня 2024, 09:50
Поділіться публікацією:

Під час останньої масованої атаки окупанти випустили по Україні відразу 10 ракет "Кинджал", які, на щастя, вдалося знищити ще в небі. По яких об'єктах могли летіти особливо цінні і дорогі ракети РФ? І яку хитрість використовують росіяни, щоби обійти українську ППО? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

По яких об'єктах росіяни хотіли вдарити "Кинджалами": яку хитрість тепер використовує РФ

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Для росіян "Кинджал" є ракетою-фетишем

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в інтерв'ю "ТСН" заявив, що запустивши по Києву одразу 10 ракет "Кинджал" росіяни, ймовірно, хотіли знищити якісь вкрай важливі цілі.

"У росіян є лише 1 ескадрилья МіГ-31 – носіїв ракет "Кинджал". І вони використали максимальну кількість носіїв, які у них боєздатні, а це – 10, а не 12, для того, щоб завдати удару по Києву. Удари дронами, іншими типами ракет були супровідними", — сказав Коваленко.

За його словами, для росіян удар "Кинджалами" справді мали основне значення. Тому що це дуже дефіцитна та дуже дорога ракета. Це для них ракета-фетиш, яку нібито неможливо перехопити, а ми бачимо як "неможливо".

"Ці ракети вони (ред. – росіяни) використовують по об'єктах, які вважають важливими. Це точно була не підстанція чи супермаркет. Це мала бути дуже важлива будівля. Офіс президента на Банковій – можливо, Верховна Рада, Міністерство оборони – цілком можливо. Але завдяки ППО ми ніколи не дізнаємось, якими були цілі Росії", — пояснив оглядач.

Експерт наголосив, що "Кинджали" дуже складно виробляти. Їх РФ може випускати одиниці на місяць.

Модернізовані ракети Х-101 суттєво не впливають на роботу ППО

Аналітик Defense Express Сергій Згурець в ефірі каналу "Еспресо" розповів, що росіяни почали використовувати хитрість, модернізувавши ракету Х-101. Ця модернізація націлена на протидію ПЗРК або ракет протиповітряних систем із тепловою головкою самонаведення.

"Модернізація ракети Х-101, на яку росіяни встановили теплові пастки, з'явилися в останніх ударах по території України. Зокрема, по Києву. Уламки таких ракет наші фахівці вже розбирали та бачили. Учора я спілкувався з директором Інституту судових експертиз Мін'юсту, фахівці якого беруть участь в аналізі кожного удару. Він говорив, що справді йдеться про додаткові модулі, які мають теплові та спеціально відстрілювальні пристрої", — висловився експерт.

Згурець зауважив, що модернізація ракет X-101 із тепловими пастками може впливати лише на роботу переносних зенітно-ракетних комплексів.

"На роботу тих же Gepard, які знищують повітряні цілі шляхом знарядь або систем ППО з іншими системами наведення, модернізація ракет Х-101 ніяк не впливає. наших сил ППО", — констатував аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" — очікування від України, Заходу, Росії: як зміниться війна 2024-го.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини