Головна Новини Суспільство Війна з Росією По $3000-4000 з кожної квартири: українців шокувало повідомлення про ціну світла
commentss НОВИНИ Всі новини

По $3000-4000 з кожної квартири: українців шокувало повідомлення про ціну світла

Гроші "проїли", тому тепер доведеться заплатити кожному, заявив Святослав Павлюк

30 червня 2024, 22:10 comments2685
Поділіться публікацією:

 Питання енергоефективності та платежів за електроенергію дійсно є актуальними для України, особливо у контексті введення нових тарифів та необхідності впровадження енергозберігаючих технологій. Виконавчий директор Асоціації "Енергоефективні міста України" Святослав Павлюк висловився щодо необхідності для українців встановлювати системи накопичення електроенергії для забезпечення себе електрикою під час відключень, а також зазначив, що це буде пов'язано з великими витратами, що становлять приблизно 3000-4000 доларів на квартиру.

По $3000-4000 з кожної квартири: українців шокувало повідомлення про ціну світла

Відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

Він сказав, що потрібно купувати невелику батарею, яка буде працювати з аналізатором. Прилад буде моніторити вартість електроенергії в конкретний момент та закуповувати її по вигідних цінах. Електрика буде накопичуватись та використовуватись під час відключення світла. На його думку, це цілком реально для українців і навіть необхідно, бо такою є загальноєвропейська практика.

"Я б сказав українським споживачам так. Те, що ви недоплачували за електроенергію всі минулі роки, а ви недоплачували десятиліття. Тому що тариф 1,40, тариф 2,40 ― він не покривав вартості електроенергії взагалі. Тобто там була лише вартість доставки. От вважайте, що ви складали гроші в банку, і тепер їх треба залпом заплатити за нову систему енергопостачання. Я знаю, що я отримаю мільйон хейту, я знаю, що грошей немає, але ви їх проїли", ― сказав Павлюк.

Його заява щодо "проїдених" грошей українцями за десятиліття недоплачування за електроенергію спричинила різні реакції серед громадськості. Засновник ГО "Спілка споживачів комунальних послуг" Олег Попенко висловив своє незадоволення такою позицією, називаючи її "дичиною".

Багато українців також висловили своє обурення, питаючи, чому експерт не звернув уваги на інші проблеми, такі як низькі пенсії та проблеми з зарплатами.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яке доручення Зеленський дав уряду, щоб українці отримали полегшення зі світломПрезидент Зеленський провів нараду, яка цього разу була присвячена тільки одній темі, яка хвилює абсолютно кожного українця, мова йде про проблеми в енергетиці.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрий

1 липня 2024, 18:36

Почему это мур-о не на фронте?

ufo

1 липня 2024, 10:56

Вообще ёбу дались? Мозги жиром заплыли? Какие еще нахер батареи с анализатором за какие-то конские деньги ? Вы грабили страну и население 30 лет, а теперь на голубом глазу рассказываете, что вам, видите ли, еще не доплатили. Что государство сделало для того, чтобы помочь людям в сложившейся ситуации? Ни-хре-на. Кроме громких заявлений зели, не было сделано ничего. От слова "совсем" Зато подняли тарифы в 2 раза и цинично заявляте, что это "для экономии".


Новини