Головна Новини Суспільство Війна з Росією Плінський: Я працюю ведучим Телемарафону. Жодної повістки не отримував.
commentss НОВИНИ Всі новини

Плінський: Я працюю ведучим Телемарафону. Жодної повістки не отримував.

На думку Євгена Плінського, такий собі Telegram-канал могли створити шахраї

30 жовтня 2023, 19:10
Поділіться публікацією:

Журналіст Євген Плінський про ймовірні намагання РФ дискредитувати ЗСУ та готовність до захисту країни. В українському медіапросторі щодня з'являється чимало фейкової інформації, яку може поширювати як російська пропаганда, так і шахраї всередині країни. Щоб надати більшої достовірності різноманітним “вкидам”, використовують національні бренди, імена відомих громадян України тощо. 

Плінський: Я працюю ведучим Телемарафону. Жодної повістки не отримував.

Журналіст Євген Плінський (фото з відкритих джерел)

Черговий фейк викрили днями — нібито ведучий національного телемарафону Євген Плінський почав вести “військовий щоденник” в Telegram. Однак журналіст спростував цю інформацію, зазначивши, що ніякі Telegram-канали він не заводив та ніякі “військові щоденники” не веде. А у коментарі додав про свої припущення, хто та чому міг створити фейковий Telegram-канал від його імені.

На думку Євгена Плінського, такий собі медійний майданчик могли створити або шахраї, які, прикриваючись медійними особами, намагаються дискредитувати Сили оборони, або це відповідь російського грального бізнесу, про який журналіст нещодавно проводив розслідування.

“У мене немає інформації, чи це помста. Я можу лише проводити паралелі, що після активізації моїх розслідувань про російський гральний бізнес почали з'являтися такі речі. Це було після того, як ми в ефірах марафону почали підіймати тему посилення санкційного тиску на Росію. Можливо це пов'язано”, — припустив журналіст.

Щодо саме військової тематики, яку обрали ймовірні шахраї, то Євген Плінський зазначив, що зараз тема дискредитації Збройних сил для росії дуже актуальна. “Можливо було створено такий “щоденник” від імені відомого журналіста, задля того, щоб там писати, наприклад, якусь фейкову інформацію про Збройні сили, про відступ, про забезпечення. Я не знаю, що там ще може бути. В країні війна і для росії важлива ця дискредитація. Мені здається, саме тому це пов'язано з військовою тематикою”, — зазначив журналіст.

Щодо особистого вступу до лав Збройних сил України та захисту держави Євген Плінський зазначив, що кожен громадянин України у той чи інший момент долучитися до захисту країни.

“Зараз я працюю на національному телемарафоні й поки що не отримував ніяких повісток задля того, щоб долучитися до лав Збройних сил. Однак я не від кого не переховуюсь і з першого дня війни веду національний телемарафон. Крім того, мої дані постійно уточнюють, адже в мене є акредитація для роботи на лінії фронту. Тож раз на місяць мої документи актуалізують для цієї акредитації”, — уточнив журналіст.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини