Головна Новини Суспільство Війна з Росією Плани Шойгу щодо приватних військових компаній у Росії руйнуються: подробиці від ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Плани Шойгу щодо приватних військових компаній у Росії руйнуються: подробиці від ISW

Бійці ПВК продовжують діяти окремо від структур російської регулярної армії

15 серпня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Міністерству оборони Росії не вдається повністю взяти під контроль деякі приватні військові компанії, пов’язані з впливовими посадовцями та бізнесменами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Плани Шойгу щодо приватних військових компаній у Росії руйнуються: подробиці від ISW

ПВК. Фото з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, зокрема у відомства Сергія Шойгу виникли труднощі із тим, щоб вгамувати ПВК "Конвой". За даними російського опозиційного  видання "Досьє", це угруповання фінансує давній соратник президента Росії Володимира Путіна Аркадій Розенберг через російський держбанк ВТБ. Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов політично підтримує цю ПВК.

Набір бойовиків ПВК "Конвой" розпочала у листопаді 2022 року. Найманці підписують контракти або безпосередньо з ПВК "Конвой", або з російською 150-ю мотострілецькою дивізією, що входить до складу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу. Однак де-факто ПВК не підпорядковується зазначеній дивізії і має свою зону відповідальності в Україні та власний командний склад.

Повідомляється, що ПВК "Конвой" базується в окупованому селищі Перевальне, в Криму, і зараз діє на Херсонському напрямку. Станом на літо 2023 року ПВК нараховує 400 бойовиків, які отримують зарплату в розмірі 200-300 тисяч рублів (2030-3045 доларів США) на місяць. 

"Постійна приватна фінансова та політична підтримка приватної військової компанії "Конвой" та її подальша діяльність в Україні окремо від командної структури Міноборони вказує на те, що Міноборони не в змозі повністю інтегрувати нерегулярні формування в звичайну російську армію, незважаючи на свої оголошені наміри зробити це", – повідомляє ISW.

Читайте на порталі "Коментарі" — Україна йде вперед на двох ділянках фронту: подробиці від ISW.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини