Головна Новини Суспільство Війна з Росією План закупівель снарядів для України: хто в ЄС блокує процес
commentss НОВИНИ Всі новини

План закупівель снарядів для України: хто в ЄС блокує процес

Глава МЗС Польщі дорікнув Франції за блокування плану закупівель снарядів для України

25 квітня 2023, 14:55 comments1125
Поділіться публікацією:

Польща виступила за термінову передачу боєприпасів Україні для боротьби з російською агресією та закликала ЄС купувати снаряди там, де це можна зробити швидше. Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ України Польщі Збігнєв Рау, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Polskieradio".

План закупівель снарядів для України: хто в ЄС блокує процес

Снаряди. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС Польщі наголосив, що під час зустрічі міністри країн Євросоюзу обговорили план спільної закупівлі для української армії артилерійських снарядів. Рау заявив, що ЄС має якнайшвидше дійти згоди щодо трикомпонентного плану для надання Україні мільйона боєприпасів. За попередньою інформацією, ЄС не може ухвалити план через другу частину, яка передбачає закупівлю снарядів. Франція блокує процес і наполягає, щоб боєприпаси купували тільки у європейських компаній або тих, хто використовує європейські комплектуючі.

Міністр закордонних справ Польщі дорікнув Франції та заявив, що Україні потрібно забезпечити боєприпасами терміново.

"Боєприпаси для України потрібно купувати там, де їх можна купити... Звичайно, європейським виробникам слід надавати пріоритет, але зараз ми повинні допомогти Україні, купуючи (боєприпаси, — ред.) скрізь, де це можливо, і такої думки дотримувалася абсолютна більшість міністрів закордонних справ ЄС", — заявив Глава МЗС.

Також польський міністр зазначив, що ЄС продовжує обговорювати 11 пакет санкцій проти Росії. За його словами, його буде прийнято не раніше травня.

Рау наголосив, що Польща виступає за запровадження заборони на імпорт російських алмазів, а також санкцій проти причетних до депортації українських дітей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц чекає у Берліні на прем'єр-міністра Китаю: яка мета візиту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини