План закінчення війни в Україні: в МЗС Індії зробили заяву

Індія не має плану закінчення війни в Україні, але країна веде діалог з Україною та Росією для мирних переговорів.

Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар заявив, що його країна не має мирного плану закінчення війни в Україні. Однак, за його словами, Індія веде переговори, як з Києвом, так і Москвою, що дає можливість для прискорення мирних переговорів між обома країнами.

Очільник МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар взяв участь у дискусії в Інституті політики азійського суспільства в Нью-Йорку, де заявив, що небагато країн і лідерів мають бажання або можливість вести діалог з обома країнами. За словами Джайшанкара, Індія не має мирного плану, однак Нью-Делі веде діалог з Україною та Росію, щоб побачити, чи можна щось зробити, щоб прискорити завершення війни та дати старт серйозним переговорам.

"Це своєрідна розвідка, яку ми проводили. Я маю на увазі, що річ не у тім, що у нас є мирний план", – сказав очільник МЗС Індії

Субраманьям Джайшанкар зауважив, що замість мирного плану, Індія ділиться розмовами з Києвом та Москвою.

"Я вважаю, що обидві сторони це цінують", - сказав Джайшанкар.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Індія обігнала Китай за імпортом російської нафти. Попри економічну співпрацю з РФ, західні ЗМІ вказують, що Делі продає зброю українським партнерам, які потім відправляють її в Київ.

Також "Коментарі" писали про доктора гуманітарних наук та уповноваженого уряду Польщі у справах відбудови України Павела Коваля, який заявив, що дві країни можуть стати посередниками у мирних переговорах між Україною та Росією. За його словами це найбільш населена країна світу - Індія та найменш населена - Ватикан.