Півострів контрастів: У Криму "свіжа" мобілізація і додаткові вихідні

Росія мобілізує рятувальників і пожежників у Криму, а Аксьонов тим часом оголошує чотири додаткові вихідні

Росія в окупованому Криму вербує пожежників, рятувальників і співробітників пенітенціарної служби до лав своєї армії. Про це повідомляє український "Центр національного спротиву", пишуть "Коментарі".

"Щоб заповнити кадровий дефіцит, що виник через мобілізацію, окупантам доводиться шукати нових працівників місцевої ДСНС", – сказано в повідомленні.

За даними організації, для цього російська влада Криму прибрала віковий ценз для пожежників і рятувальників.

Тим часом російський "глава" анексованого Криму Сергій Аксьонов оголосив чотири додаткові вихідні – по два у квітні та червні. Йдеться про: 17 квітня – у зв'язку зі святкуванням Великодня, 21 квітня – у зв'язку зі святкуванням Ораза-байрам, 5 червня – у зв'язку зі святкуванням Святої Трійці, 30 червня – у зв'язку зі святкуванням Курбан-байрам.

"У республіці поважають духовні традиції всіх народів Криму. Міжконфесійний та міжнаціональний мир – найважливіша основа нашого суспільства", – зазначив російський "урядовець".

Як писали "Коментарі", у ЗСУ відреагували на вибухи в Джанкої, що сталися напередодні, і натякнули, що росіянам час збирати валізи. І попередили, що вибухи в Джанкої не останні, далі буде більше.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про версію рашистів щодо "бавовни" у Джанкої, що на анексованому півострові. Метою удару українських безпілотників по окупованому Джанкою є намагання України напередодні очікуваного контрнаступу перервати залізничне сполучення між материковою частиною України, окупованою РФ, та Кримом.

Читайте також на сайті "Коментарі" - Україна заявила про знищення в Джанкої потягу з російськими ракетами "Калібр".