Південна Корея відреагувала на прохання Києва поставити летальну зброю

У Південній Кореї не знають, як відповісти на прохання Києва

Південна Корея ще не вирішила, чи відправляти летальну зброю Україні, незважаючи на заклики Києва. Як передає видання "Коментарі", про це заявив прем'єр-міністр Південної Кореї Хан Дак Су, пише "Yonhap News".

Хан заявив, що Південна Корея вирішила збільшити фінансову підтримку України цього року, прагнучи підтримати Київ у виробництві електроенергії.

На питання, чи розгляне він питання про відправку летальної зброї в Україну, Хан відповів, що для цієї допомоги час ще не настав.

"Не зараз. Я думаю. Але ми достатньо підтримуємо Україну, і цього року вирішили, що збільшимо нашу підтримку у розмірі 130 млн. доларів. Чи підемо ми на підтримку летальної зброї, ми ще не вирішили це питання", - зазначив він.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Південну Корею збільшити військову допомогу Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - влада США дедалі ближче до рішення про постачання Україні ракет більшої дальності ATACMS та винищувачів F-16, про які вже не один місяць поспіль просить офіційний Київ. Таку заяву зробив конгресмен-республіканець Майкл Маккол у Києві.

Також видання "Коментарі" повідомляло - в Італії не обговорюється питання про передачу Україні винищувачів, але навіть якщо розпочнуться дискусії з цього приводу, що навряд чи вони закінчаться позитивно для України, бо малоймовірно Рим ухвалить позитивне рішення.

Раніше "Коментарі" писали – у Британії зробили тривожну заяву про передачу винищувачів Україні.