Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після просування відразу зводять фортифікації: що відомо про тактику РФ на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Після просування відразу зводять фортифікації: що відомо про тактику РФ на фронті

Окупанти намагаються звести хоч якісь оборонні лінії на випадок контрнаступальних дій українських підрозділів.

сьогодні, 19:30
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська одразу після просування на будь-якій ділянці фронту починають зводити фортифікаційні споруди, щоб забезпечити собі оборону на випадок контрнаступу Збройних сил України. Це відбувається на Запоріжжі, Донеччині та Харківщині. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів Станіслав Соколовський, заступник командира артилерійського дивізіону бригади "Спартан" із Харківського напрямку.

Після просування відразу зводять фортифікації: що відомо про тактику РФ на фронті

Тактика росіян на фронті (фото з відкритих джерел)

За його словами, такі дії є звичною тактикою окупантів, і українські військові постійно спостерігають, розвідують і фіксують місця їхніх укріплень та вогневих позицій. Соколовський зазначив, що російська армія має певну перевагу в боєприпасах, оскільки їхні заводи продовжують виробляти достатню кількість снарядів, що створює стабільне постачання для російських підрозділів. Це, на думку Соколовського, залишається проблемою для українських сил доти, доки не буде налагоджено власне виробництво та забезпечення всіх підрозділів достатньою кількістю боєприпасів.

"Тому це не новина, вони завжди таке проводять, і ми за цим спостерігаємо, стежимо, розвідуємо і виявляємо їхні укріпрайони, вогневі точки, засоби ОВТ і таке інше", – додав військовий. 

Водночас він підкреслив, що українські військові діють значно ефективніше, завдяки ретельній розвідці з використанням безпілотників. Після виявлення ворожих укріплень або вогневих точок, українські сили завдають точних ударів, що призводить до знищення чи пошкодження ворожої техніки. Навіть часткове виведення з ладу артилерії противника є важливим досягненням, адже на ремонт такої зброї потрібен час і ресурси, а ремонтних заводів у ворога менше, ніж заводів із виготовлення боєприпасів.

Соколовський також наголосив на важливості контрбатарейної боротьби. Збройні сили України використовують 152-мм і 155-мм артилерію для оперативного реагування на дії ворога. Такі дії унеможливлюють ефективне використання ворожих позицій та підтримують українські сили на полі бою.

"Якщо це пошкоджена гаубиця або міномет, це вже добре, тому що аби полагодити певну зброю, ствол, потрібен час і матеріали. Ремонтних заводів у ворога менше, ніж для виготовлення боєприпасів, тому виведення з ладу певних видів озброєння дуже нам на користь. Наші контрбатарейні дії працюють завжди, 152 калібр, або 155, ми дуже вчасно реагуємо на дії ворога і проводимо контрбатарейні дії", – констатував Станіслав Соколовський. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Путіна знайшли рішення, як уникнути мобілізації
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини