Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підрахувано кількість загиблих в окупації внаслідок підриву Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Підрахувано кількість загиблих в окупації внаслідок підриву Каховської ГЕС

Жителі окупованих територій говорили з журналістами на умовах анонімності

28 грудня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Російські  загарбники  суттєво знизили  число  загиблих  в тимчасово захоплених українських регіонах  після  підриву Каховської ГЕС . Але самі представники РФ оприлюднили дані, що  загинуло   мешканців.

 Підрахувано кількість загиблих в окупації внаслідок підриву Каховської ГЕС

Підрив Каховської ГЕС (фото з відкритих джерел)

Про це  інформує агентство Associated Press. При цьому російська влада  відмовилась  надати коментар  працівникам  медіа.

 Журналісти видання  підкреслюють, що  число жертв нараховує  щонайменше сотню тільки в одному окупованому  загарбниками  райцентрі Олешки. В місті на момент затоплення  проживало 16 тисяч  людей. Тут зазначають, що точну кількість  жертв в Олешках та   межами міста  можливо  ніколи не бути відомою, навіть  тоді,  українська  армія поверне  територію та намагатиметься  провести розслідування  тут розслідування.

Журналісти  спілкувались  з  кількома медиками, які проводили облік  потонулих в місті,  волонтером, який закопував загиблих та  двома  місцевими інформаторами, які передали розвіддані з Олешок представникам  української  Служби безпеки. Як вони стверджують, було вирито  масові могили, тіла  невідомих   було кудись  вивезено.

В агентстві  наголошують, що  представники російської  влади взяли на  контроль виписку свідоцтв про смерть. Загарбники  відразу  забирали  останки  загиблих,  стосовно  яких не були подані запити від рідних, і не дозволили медикам  і волонтерам  вести облік померлих, погрожуючи  за це.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Укргідроенерго назвали вартість та терміни будівництва нової Каховської ГЕСГенеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що вартість будівництва нової дамби на Каховській ГЕС становить близько 1-1,2 млрд доларів. Термін відбудови гідроелектростанції займе сім років. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини