Головна Новини Суспільство Війна з Росією Під загрозою вся Україна: що повинні негайно зробити мери великих міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Під загрозою вся Україна: що повинні негайно зробити мери великих міст

Журналіст Юрій Бутусов звернувся до мерів великих міст і закликав їх терміново виділити кошти на оборону Харківщини, оскільки тільки вони зможуть це зробити максимально оперативно. При цьому журналіст додав, що ситуація там критична

13 травня 2024, 13:20 comments12601
Поділіться публікацією:

Журналіст Юрій Бутусов підкреслив, що загроза Харкову та Вовчанскьку є загрозою для всієї України. Саме тому він звернувся до міських голів, в першу чергу таких великих міст, як Київ, Львів, Одеса, Дніпро, щоб вони виділили кошти для військових, які обороняють Харківську область.

Під загрозою вся Україна: що повинні негайно зробити мери великих міст

Юрій Бутусов

За словами журналіста, дійсно, в умовах, коли з надходжень міських бюджетів забрали військовий ПДФО, виживати міським громадам стає важко. Окрім того, як додав Бутусов, по всьому місцевому самоврядуванню порушили десятки кримінальних справ по розслідуванню закупівлі містами військового обладнання для українських військових.

Проте, як підкреслив Бутусов, правда, в тому, що тільки міські голови зараз можуть максимально оперативно знайти кошти, щоб допомогти військовим на Харківщині.

"Ніхто крім вас зараз не зможе швидко знайти кошти на додаткове обладнання для наших воїнів у цьому районі. Ставка Верховного головнокомандувача не дасть дрони, це не вирішать ті, хто має за це відповідати за посадою, і ми всі розуміємо, що швидко діяти та виділяти значні кошти можуть тільки міста та їх мери",
— підкреслив Бутусов.

За його словами, допомога в першу чергу потрібна  57 мотопіхотній бригаді, 42 механізованій бригаді, 125 бригаді ТРО, підрозділу ГУР МО "Кракен", 13 бригаді Нацгвардії "Хартія".

Бутусов каже, що є гостра необхідність в дронах (Мавік-3, Мавік-3Т, Аутел-4, ударні fpv), окопних РЕБ та квадроциклах.

"Прошу мерів відгукнутись і виділити військовим частинам додаткову матеріальну допомогу, яка допоможе захистити Харков та Вовчанськ. Ситуація дійсно настільки гостра, що потрібні негайні заходи і особиста увага керівників місцевого самоврядування",
- підсумував Бутусов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські терористи прорвали кордон у Харківській області, так як зуміли змінити тактику наступу на більш креативну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини