Головна Новини Суспільство Війна з Росією Під загрозою міста-мільйонники: де може статися найгірший сценарій тривалих відключень
commentss НОВИНИ Всі новини

Під загрозою міста-мільйонники: де може статися найгірший сценарій тривалих відключень

В Україні опрацьовують резервні схеми енергозабезпечення, каже Олександр Харченко.

сьогодні, 20:10
Поділіться публікацією:

 Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко позитивно оцінив підготовку українських міст до опалювального сезону, відзначивши суттєві зусилля муніципальної влади. Зокрема, Харченко зазначив, що міста, такі як Київ, Одеса, Львів, Харків, Херсон, Миколаїв, Житомир, Полтава та Вінниця, вживають значно більше заходів з підготовки, ніж зазвичай. Однак, за його словами, у багатьох містах все ще залишається чимало розпочатих, але не завершених проєктів, реалізація яких завершиться вже наступного року.

Під загрозою міста-мільйонники: де може статися найгірший сценарій тривалих відключень

Відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

"Я досить добре оцінюю муніципальні зусилля в багатьох містах. Київ, Одеса, Львів, Харків, Херсон, Миколаїв, Житомир, Полтава, Вінниця — це ті міста, з якими я часто стикаюся і бачу, що міська влада приділяє багато уваги (значно більше, ніж зазвичай) підготовці до сезону", — підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

Харченко зазначив, що цього сезону було зроблено багато, тому не варто очікувати системних проблем з опаленням, водопостачанням чи каналізацією. За його словами, резервне енергопостачання та схеми забезпечення функціонування життєво важливих інфраструктурних об'єктів у разі обмежень вже опрацьовані.

Найбільші виклики, за словами експерта, очікуються в Києві, Одесі та Харкові. Це зумовлено їхньою залежністю від зовнішнього енергопостачання та великим енергоспоживанням всередині міст. Харченко додав, що саме ці міста можуть зіткнутися з найбільшими труднощами, але в цілому ситуація контрольована, а підготовка триває на належному рівні.

"Найскладніша ситуація в Києві, Одесі та Харкові. Це ті три міста, у яких буде найскладніше в будь-якому разі — просто так історично склалося, що ці міста залежать від зовнішнього енергопостачання, і в них величезне енергоспоживання всередині",- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що експерти розповіли, в яких областях України будуть найдовші відключення світла
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини