Під час ранкової атаки на Україну РФ не зуміла запустити всі ракети: що завадило

Росіяни не змогли використати "Калібри" для обстрілу України, бо завадив шторм на морі

Російські загарбницькі війська під час ранкової атаки не використовували крилатих ракет "Калібр" морського базування. Причиною цього став сильний шторм на морі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла спікера Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Ворожа угруповання практично згорнуте, дві одиниці патрулюють у Чорному, одна в Азовському морі. Ракетоносії продовжують перебувати в пунктах базування. Штормова погода не дозволила їх використовувати протягом цієї атаки", - пояснила спікер.

Наталія Гуменюк додала, що сьогоднішня атака майже не торкнулася півдня України. За її словами, на Миколаївщині збили ракету Х-101, попадань не було.

Гуменюк підсумувала, що окупанти, ймовірно, намагаються вивідати особливості протиповітряної оборони України.

Зазначимо, у ніч проти 13 січня російські терористи вдалися до чергового масованого обстрілу проти України. Сили протиповітряної оборони знищили 8 ракет. Про це йдеться у повідомленні Telegram-каналу Повітряних сил України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російські окупаційні війська продовжують атаки на українські позиції практично по всій лінії фронту. І навіть мають деякий поступ на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На тлі того, що у США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів до ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.