Пєсков пояснив, що мав на увазі Путін, говорячи про швидке завершення війни

Дмитро Пєсков заявив, що Росія не відмовляється від своїх цілей в Україні

Під нещодавньою заявою президента Росії Володимира Путіна про нібито бажання якнайшвидше завершити війну в Україні мали на увазі не швидкі переговори, а досягнення цілей РФ у війні проти України. Як передає портал "Коментарі", про це заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков, пише російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

"Жодних попередніх контактів щодо цього (переговорів - ред.) немає. Зрозуміло, будь-який конфлікт завершується за столом переговорів. Йдеться, перш за все, про якнайшвидше завершення СВО (війни проти України - ред.) шляхом досягнення тих цілей, які РФ перед собою ставить".

Варто зазначити, що російський диктатор Володимир Путін під час спілкування з журналістами в четвер запевнив, що Росія нібито прагне якнайшвидше закінчити війну в Україні, але хоче уникнути великих втрат.

Читайте також на порталі "Коментарі" - стало відомо, що приватна військова компанія (ПВК) "Вагнер" під керівництвом російського бізнесмена Євгена Пригожина закуповує для війни в Україні в Північній Кореї (та, зрозуміло, все заперечує). А аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що керівник Пригожин намагається збільшити роль своєї компанії у військових операціях в Україні, щоб утвердитися як центральна фігура російської ультранаціоналістичної спільноти, яка підтримує війну. Чи є можливість розвалити цю ПВК? Чого в найближчому майбутньому чекати від Пригожина та його міні-армії? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – мирні переговори між Україною та Росією можуть відбутися не раніше, ніж за кілька місяців. Про це пише The Wall Street Journal, аналізуючи дії сторін конфлікту, у тому числі нещодавні візити українського президента Зеленського до США, а екс-президента РФ, заступника голови Ради безпеки країни-агресора – Медведєва – до Китаю. Якими є перспективи переговорного процесу? За яких умов будуть готові до нього Київ та Москва? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.