Перші Leopard 2 для України вже доставили до Польщі

У Канаді заявили, що продовжать підтримку України у війні

У Польщу доставили перший танк Leopard 2, який Канада передала Україні у рамках нового пакету військової допомоги. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter міністра оборони Канади Аніти Ананд.

"Перший канадський основний бойовий танк Leopard 2, який ми безоплатно передали Україні, прибув до Польщі. Разом із нашими союзниками ми скоро почнемо навчати Збройні сили України користуватися цією технікою", - йдеться у повідомленні міністра оборони.

За її словами, Канада і надалі продовжуватиме надавати Україні військову підтримку у боротьбі з російською агресією.

Варто зазначити, що 4 лютого Канада відправила Україні перший танк Leopard 2. Броньовану машину відправили до Європи літаком. Також повідомлялося, що у понеділок, 6 лютого, українські військові розпочнуть навчання на танках німецького виробництва Leopard 2.

Читайте також на порталі "Коментарі" - напруга між США та КНР знову зростає – до чого спричинив інцидент зі шпигунською повітряною кулею.

Також видання "Коментарі" повідомляло - колишній президент Росії, заступник голови Ради РФ Дмитро Медведєв влаштував чергову істерику. У світлі поставок американцями Україні далекобійних ракет він заявив, що Росія може застосувати ядерну зброю, якщо з'ясується, що Україна завдає ударів по анексованому Криму. В Офісі президента України вже парирували, наголосивши, що наша країна може деокупувати Крим тим способом, яким сама вважатиме за потрібне. Про що говорить російська істерика ? Як ситуація навколо Криму може розвиватися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.