Головна Новини Суспільство Війна з Росією Переговорна позиція РФ вщент зруйнована: від яких «хотілок» відмовиться Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговорна позиція РФ вщент зруйнована: від яких «хотілок» відмовиться Кремль

Після блискучою операції ЗСУ в Курській області переговорна стратегія РФ була вщент знищена

23 серпня 2024, 19:18 comments1011
Поділіться публікацією:

Операція в Курській області зруйнувала російську стратегію переговорів, що базувалася на ультиматумах щодо припинення бойових дій в обмін на територіальні поступки з боку України, про це в ефірі Freedom заявив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

Переговорна позиція РФ вщент зруйнована: від яких «хотілок» відмовиться Кремль

Переговори України і РФ

За його словами, правда в тому, що операція в Курській області порушила російську парадигму переговорів, яка зводилася до ультиматуму: припинення бойових дій за рахунок територіальних поступок з боку України. Ніякі інші варіанти не розглядалися, додав експерт.

Снєгирьов нагадав про основні вимоги Росії щодо так званих мирних переговорів.

“Росія вимагала, щоб Сили оборони України вивели свої підрозділи із займаних районів Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Натомість Росія, начебто, готова була зупинити подальше просування вглиб української території. Проте зараз спостерігається зовсім інша картина: просування відбувається не вглиб українських, а вглиб російських територій”, — підкреслив аналітик.

Він також зазначив, що за два тижні наступу Сили оборони України зайняли території, площа яких можна порівняти з втраченими Україною за останні 9 місяців бойових дій.

Снєгирьов додав, що за даними західних ЗМІ та розвідок, на Курському напрямку зосереджено від 4 до 6 українських бригад, у той час як з російського боку на цьому напрямку діють щонайменше 9 бригад. Згідно з військовою теорією, сторона, що наступає, повинна мати щонайменше триразову перевагу в особовому складі. Цей факт демонструє потужність Збройних Сил України, додав експерт.

Проте, за його словами, ключова перемога відбулася на дипломатичному фронті.

"Ми поставили крапку в російських “хотілках” за рахунок територіальних претензій до України. Тепер мова про ультиматуми російської сторони вже не йде. Зараз ідеться про те, що Україна виступатиме з позиції сили”, — підсумував Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін буцімто вже придумав, як буде мститися Україні за операцію в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини