Головна Новини Суспільство Війна з Росією Партнери обіцяли Україні Patriot: що пішло не по плану
commentss НОВИНИ Всі новини

Партнери обіцяли Україні Patriot: що пішло не по плану

Кулеба розповів про проблему з поставками Patriot

30 серпня 2024, 12:22 comments3629
Поділіться публікацією:

Україна досі не отримала всі зенітні ракетні комплекси Patriot, які їй раніше пообіцяли надати західні партнери. Як інформує портал "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час поїздки на зустріч з міністрами закордонних справ країн Євросоюзу у Брюсселі. 

Партнери обіцяли Україні Patriot: що пішло не по плану

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

Топ-дипломат разом з високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем поспілкувалися з журналістами.

"Я закликаю всі країни, які кілька місяців тому пообіцяли надати системи Patriot, нарешті надати їх. Вони є, вони готові. Немає лише остаточного зеленого світла на відправлення. Які б не були причини, це пора зробити", — закликав Кулеба, нагадавши про останній масований обстріл України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — партнери України можуть допомогти покласти край російському терору, ухваливши два рішення. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе в X (Twitter) заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, відреагувавши на масовану атаку росіян 26 серпня. 

"Існує два конкретних рішення, які наші партнери можуть прийняти, щоб допомогти нам швидше покласти край російському терору. По-перше, підтвердити право України на далекобійні удари по всіх легітимних військових цілях на території Росії. По-друге, згода на використання можливостей ППО партнерів для збиття ракет і безпілотників, що наближаються до їхнього повітряного простору", – зазначив топ-дипломат України. 

Міністр наголосив, що жодне з цих рішень не є ескалацією. 

"Навпаки, вони стримуватимуть Росію, допоможуть зменшити терор і кількість російських атак, а також пов'язані з ними жертви. Дійте зараз, а не потім. Допоможіть нам врятувати життя", – підсумував Дмитро Кулеба.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини