Головна Новини Суспільство Війна з Росією Париж відповів про відправку своїх інструкторів до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Париж відповів про відправку своїх інструкторів до України

Міністерство оборони Франції вельми обтічно відповіло щодо цього кроку

28 травня 2024, 08:40 comments3273
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Франції повідомило, що відправлення інструкторів для навчання ЗСУ в Україні є одним із треків, щодо якого ведеться робота з українцями. Як передає портал "Коментарі", про це оборонне відомство заявило у коментарі Reuters.

Париж відповів про відправку своїх інструкторів до України

Отправка инструкторов в Украину. Фото: из открытых источников

"Як уже неодноразово наголошувалося, навчання [військових] на українській землі є одним із проектів, які обговорюються після конференції з підтримки України, скликаної президентом республіки [Емманюелем Макроном] 26 лютого", — заявило французьке Міноборони.

Як і всі проекти, що обговорювалися на конференції, трек з навчанням ЗСУ іноземними інструкторами в Україні "продовжує залишатися предметом роботи з українцями, зокрема для розуміння їх конкретних потреб", зазначило відомство.

Загалом, будь-якої конкретики французька сторона не повідомила.

Раніше стало відомо, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що вже підписав документи, які дозволять першим інструкторам із Франції "невдовзі відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом".

Після цього Міноборони України опублікувало роз'яснення: зараз точаться дискусії з Францією та іншими країнами щодо відправлення інструкторів.

Міноборони спільно з Генштабом розпочали внутрішню роботу над документами з цього питання – щоб, коли буде ухвалено відповідне рішення не витрачати час на узгодження бюрократичних моментів, пояснило відомство.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війська НАТО в Україні: чи справді питання зрушило з мертвого місця.

Також видання "Коментарі" повідомляло — НАТО обговорює закриття неба на заході України: які країни проти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини