Головна Новини Суспільство Війна з Росією Папа Римський закликав до перемир'я: понтифік згадав про давню традицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський закликав до перемир'я: понтифік згадав про давню традицію

Папа Римський Франциск просить встановити перемирʼя у війнах на час проведення Олімпійських ігор.

22 липня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Папа Римський Франциск звернувся з закликом до світу з нагоди початку Олімпійських ігор у Парижі. У промові понтифік закликав до миру на час проведення Олімпіади, як це було за давньою традицією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Vatican News.

Папа Римський закликав до перемир'я: понтифік згадав про давню традицію

Папа Римський про перемир'я у війнах. Фото з відкритих джерел

21 липня Папа Римський Франциск провів недільну молитву після якої виголосив промову. Понтифік згадав, що 26 липня розпочнуться Олімпійські ігри, а після них Паралімпійські ігри, з цієї нагоди релігійний діяч закликав до миру.

"Спорт також має велику соціальну силу, здатну мирно об’єднувати людей різних культур. Ця подія стане знаком інклюзивного світу, який ми прагнемо побудувати, а спортсмени, своїм свідченням, стануть посланцями миру та добрими прикладами до наслідування для молоді", — сказав понтифік.

Папа Римський також заявив про необхідність перемир’я на час проведення Олімпійських ігор.

"Згідно з давньою традицією, Олімпійські ігри мають стати можливістю встановити перемирʼя у війнах, виявляючи щире прагнення до миру", — наголосив Франциск.

У кінці промови Папа Римський закликав молитись за мир в Україні, Палестині, М’янмі, Ізраїлю та інших країнах та додав, що "війна завжди є поразкою".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін відреагував на ідею президента Франції Еммануеля Макрона встановити перемир'я у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали, що на Олімпійські ігри в Парижі поїде рекордна кількість росіян, які виступатимуть на змаганнях як нейтральні спортсмени.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини