Головна Новини Суспільство Війна з Росією Папа Франциск прирівняв війну в Україні з і знищенням нацистами євреїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Франциск прирівняв війну в Україні з і знищенням нацистами євреїв

«Історія повторюється», - сказав Папа Франциск на загальній аудієнції 7 грудня

7 грудня 2022, 15:40
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск порівнявши розв'язану РФ війну проти України з "операцією Рейнгард", під час якої нацистські війська Німеччини знищували польських євреїв під час Другої світової війни. Про це йдеться у повідомленні ANSA, пишуть "Коментарі".

Папа Франциск прирівняв війну в Україні з і знищенням нацистами євреїв

Папа Римський порівняв російську агресію проти України з операцією Рейнгард

 

"У понеділок Центр католицько-єврейських відносин Люблінського католицького університету вшановував річницю "операції Рейнгард". Тоді, - у роки Другої світової, це призвело до вбивства майже двох мільйонів людей, здебільшого єврейського походження. поступки на користь світу. Історія повторюється. Бачимо зараз, що діється в Україні. Молімося за мир", — сказав Папа Римський. За словами понтифіка, у молитвах просити  Богородицю "бути розрадою для тих, хто переживає випробування брутальністю війни, особливо для багатостраждальної України; молимося за цей народ-мученик, який багато страждає".

 

"Операція Рейнгард" або Рейнгардт — кодове назва державної програми Третього рейху щодо систематичного винищення євреїв та циган у генерал-губернаторстві. Під час "операції Рейнгард" з липня 1942 року до жовтня 1943 року у трьох таборах смерті (Белжець, Собібор і Треблінка) було вбито понад два мільйони євреїв і близько 50 000 циган.

 

Як раніше інформувало видання "Коментарі", Папа Римський Франциск 16 листопада на своїй промові засудив дії Російської Федерації, яка влаштувала 15 листопада масовий обстріл українських сіл та міст. Крім того, релігійний діяч закликав припинити вогонь, щоб не спричинити ще більшого нарощування конфлікту між Україною та Росією.

 

Також "Коментарі" писали про те, що Папа Римський схвалює постачання зброї для України. Релігійний діяч зазначив, що таке політичне рішення може бути прийнятним з боку моральної точки зору. Крім того, Франциск додав, що той, хто захищає, — любити. Попри це, Папа Римський стверджує, що продаж зброї країні, якій це не потрібно може спровокувати нові загострення та військові конфлікти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини