Головна Новини Суспільство Війна з Росією Падіння Вугледару: з міста вийшли далеко не всі, багато військових потрапило в полон
commentss НОВИНИ Всі новини

Падіння Вугледару: з міста вийшли далеко не всі, багато військових потрапило в полон

Ворог обстрілював шляхи виходу із Вугледару зі всього, чого міг

сьогодні, 09:30 comments1146
Поділіться публікацією:

2 жовтня завершився процес виходу з Вугледара та його північних околиць, повідомив воєнкор Богдан Мірошніков.

Падіння Вугледару: з міста вийшли далеко не всі, багато військових потрапило в полон

Вугледар

"Відразу скажу, що вийшли не всі, це правда. При відході ворог почав без зупинки обстрілювати шляхи відходу, поливати КАБами та працювати фпв-дронами, внаслідок чого у нас вистачало 300-х. Не всі поранені змогли відійти та потрапили в полон. Але там не така кількість, яку малює ворожа пропаганда", — говорить Мірошніков.

За його словами, допомогло Силам оборони те, що російські загарбники не відразу помітили відхід українських військових, тому суттєвий проміжок часу наші воїни відходили не під такі потужні обстріли, які були потім.

"Я не буду навіть говорити за втрати ворога, бо зрозуміло, що вони у багато разів вищі. Мені болить за тих, хто виходив з Вугледара. Місто, яке стало одним з символів війни, впало. Але ми повернемося! І це не розтягнеться на довгі роки. Прямо зараз головне — люди, а не територія", — відзначив Мірошніков.

При цьому він підкреслив, що ворог точно не зупиниться після захоплення Вугледару. За його словами, оптимістична конфігурація лінії бойового зіткнення поки проходитиме по лінії Катеринівка-Богоявленка-Новоукраїнка-Золота Нива.

"Але більш реалістичним варіантом є Курахове-Успенівка-Шахтарське-Велика Новосілка. З шаленим тиском на фланги цієї лінії, а одночасно й її головні населені пункти — Курахове та Велику Новосілку", — говорить експерт.

У таких умовах, каже він, також очевидно, що ворог проводитиме відволікаючі удари на оріхівському та гуляйпільському напрямках, бо наразі головна мета окупанта на ділянці від Оріхова до Курахового — саме останнє місто.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що інформація про те, що Сили оборони, ймовірно, вийшли з Вугледару з’явилася пізно ввечері 1 жовтня. Наступного дня вона отримала офіційне підтвердження. Як повідомили в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця", військові вийшли в міста, щоб зберегти життя особовому складу та вберегти техніку.

Також "Коментарі" розповідали, що за словами військових, Сили оборони у Вугледарі не отримували наказ на вихід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини