Головна Новини Суспільство Війна з Росією Оточення ЗСУ в районі великого міста: військовий розповів, що планують росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Оточення ЗСУ в районі великого міста: військовий розповів, що планують росіяни

За словами Івана Тимочко, російські війська не зважаючи на значні втрати продовжують наступ на Куп'янсько-Лиманському напрямку

30 січня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Російська  окупаційна  армія  намагається  здійснити оточення  частин  Сил оборони України  на північному напрямку  неподалік  міста Куп'янськ на Харківщині. Тут   продовжуються активні бої,  загарбники  хочуть відновити контроль над територією, яку вони втратили  після  Харківського контрнаступу української   армії. Про це  під час ефіру на  телеканалі "Еспресо" розповідав військовий  та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко

Оточення ЗСУ в районі великого міста: військовий розповів, що планують росіяни

Бої в районі в Куп'янська (фото з відкритих джерел)

"Важкі бої тривають, як і тривали крайній тиждень. Це пов'язано з тим, що росіяни намагаються пройти на Часів Яр, на сторону Оскільського водосховища. Умовно кажучи, окупанти з півночі намагаються оточити наші війська. Ворог намагається проводити наступальні операції і Лимано-Куп'янський напрямок не варто розглядати, як окремий напрямок удару ворожих сил", — зазначив військовослужбовець.

Як стверджує Тимочко,  представники російського військово-політичного командування намагаються провести кілька  наступальних операцій на Лимано-Куп'янському напрямку, аби   відновити  контроль над територіями, які  загарбник  втратив  під час  бойових дій в  минулому  році.

"На виконання завдань Путіна, окупанти мають показати будь-які перемоги, щоб він подав себе як військовий стратег перед виборами у РФ. Звичайно, нашим бійцям досить важко, але паніки у ЗСУ немає, лише мотивація. Навіть невеликі тактичні успіхи, які росіяни намагалися продемонструвати, як правило, повертаються нашими збройними силами, або ворог там не може закріпитися", — зазначає військовий.

Він підсумував, що  російська  армія втрачає  майже 1 тисячі вбитими за 1 добу. Військові  Сил оборони України знищили  велику кількість артилерії противника.  


"Бійцям зараз не стане легше. Інтенсивність боїв буде тривати до того часу, поки ми не зітремо російський наступальний підрозділ та потенціал, який вони зосередили", — сказав Іван Тимочко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що рішення про відставку Залужного ухвалено

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини