Головна Новини Суспільство Війна з Росією Остін не в захваті від ідеї Києва бити далекобійною зброєю по РФ: що заявив глава Пентагону
commentss НОВИНИ Всі новини

Остін не в захваті від ідеї Києва бити далекобійною зброєю по РФ: що заявив глава Пентагону

Глава Пентагону зазначив, що підхід США полягає в інтеграції різних засобів для найкращого результату

7 вересня 2024, 08:05
Поділіться публікацією:

Глава Пентагону Ллойд Остін вважає, що далекобійні ракети самі собою не допоможуть перемогти Росію у війні. Як передає портал "Коментарі", таку заяву Остін зробив на прес-конференції за підсумками засідання у форматі "Рамштайн".

Остін не в захваті від ідеї Києва бити далекобійною зброєю по РФ: що заявив глава Пентагону

Ллойд Остін. Фото: з відкритих джерел

Ллойд Остін вкотре нагадав свої слова про те, що "не існує єдиного засобу, який сам по собі буде вирішальним" у війні Росії проти України, натомість підхід США полягає в інтеграції різних засобів для найкращого результату.

"Ми продовжимо робити все, щоб гарантувати, що у них (українців. – Ред.) є все, щоб досягати успіху та створювати правильну динаміку на полі бою; можливо, створювати певні можливості; і допомагати Україні краще захищати свою територію", – зазначив він.

На додаткове питання, де нагадувався аргумент України щодо необхідності вражати аеродроми з російськими літаками, які завдають ударів по українським містам, глава Пентагону заявив, що Росія вже вивела літаки за межі дій ATACMS.

"Україна має власні досить потужні засоби для ураження цілей, розташованих далеко за межами радіусу дії ATACMS або навіть Storm Shadow", – нагадав він, навівши приклад дрони.

Цього року США вперше дали згоду на те, щоб Україна могла застосовувати передану зброю для ударів у прикордонних російських регіонах, з яких здійснюються атаки на українські міста.

Водночас Київ наполягає, що дозвіл має поширюватись і на цілі у глибині російської території, зокрема аеродроми, де базуються винищувачі – носії далекобійних ракет, які Україна поки що не може вразити.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США перервали мовчання: чому немає сенсу давати згоду Україні на удари ATACMS по РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини