Головна Новини Суспільство Війна з Росією Орбан може переслідувати кілька цілей: навіщо йому візит в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан може переслідувати кілька цілей: навіщо йому візит в Україну

Орбан, в першу чергу, вирішує свої питання, відзначив в ефірі 24 каналу політолог Олег Лісний

2 липня 2024, 15:28
Поділіться публікацією:

Нещодавно Угорщина висунула 11 вимог, які Київ повинен виконати для вступу до ЄС. На думку політолога Олега Лісного, головною метою візиту Орбана є обговорення саме цих вимог з Президентом України Володимиром Зеленським. Українська сторона готувалася до цього, розглядаючи пропозиції Угорщини, але не готова на значні поступки.

Орбан може переслідувати кілька цілей: навіщо йому візит в Україну

Орбан і Зеленський

Як відзначив експерт, місце для діалогу є, і з обох сторін є бажання до співпраці.

Політолог також зазначив, що Орбан може бути посланцем від кремлівського диктатора Володимира Путіна. Проте Україна не прийме жодних умов від російського диктатора і не поступиться своїми принципами. Як каже Лісний, послухати пропозиції можна, але реагувати потрібно буде відповідним чином.

Окрім того, політолог називає факт прибуття Орбана до Києва важливим сигналом. Лісний пояснив, що сам візит є позитивним моментом. При цьому він вважає, що голова уряду Угорщини міг приїхати в Київ або, щоб займатися власним шантажем, або ж для того, щоб показати свою конструктивність Європі.

"З того моменту, коли Угорщина в Євросоюзі почала головувати, напередодні він був занадто конструктивним. Його пасажі в бік Україну були більш менш помірковані", — додав політолог.

На думку Лісного, Орбан є зрозумілим політиком з відомими амбіціями та слабкими сторонами. Він вміє наполягати на своєму, але піддається тиску. Результати візиту будуть зрозумілі після підсумкової прес-конференції.

Політолог вважає, що Україна повинна висловлювати готовність до діалогу, але при виникненні труднощів апелювати до європейських партнерів, які мають вплив на прем'єра Угорщини.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому насправді Орбан приїхав у Київ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини