Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чи привіз Орбан Зеленському послання від Путіна і Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи привіз Орбан Зеленському послання від Путіна і Трампа

Віктор Орбан приїхав у Київ, щоб виторгувати для себе роль посередника між Україною та РФ

2 липня 2024, 14:33 comments1457
Поділіться публікацією:

На думку політолога Вадима Денисенка, угорський прем’єр Віктор Орбан  не приїхав в Україну ні з якими таємними посланнями від диктатора Путіна, Дональда Трампа чи ще когось.

Стало відомо, чи привіз Орбан Зеленському послання від Путіна і Трампа

Орбан і Зеленський

Як вважає Денисенко, Орбан хоче виторгувати собі місце одного з посередників в майбутніх переговорах. На його думку, позиція посередника для голови уряду Угорщини є архіважливою з двох причин: по-перше, він має серйозні внутрішні проблеми з опозицією, яка дихає йому в потилицю (між іншим опозиція уникає українського питання). А, по-друге, він має проблеми з ЄС. Позиція посередника дозволить вирішити обидві проблеми, підкреслює експерт.

"Знаючи ці слабкості Орбана, в нього зараз можна руки викручувати. І тут важливо не продешевити, даючи (чи не даючи) йому статус переговорника. Ми вибиратимемо цього самого переговорника, а тому ми можемо виставляти свою ціну. Все інше, по типу того, що Орбан нам ворог, вторинне. Є прагматичні задачі і відносно слабкий сьогодні Орбан, якому потрібно, щоб ми його обрали", — пояснив Денисенко.

Втім, за його словами, Орбан не останній.

"В світі запахло мирними переговорами і десятки політиків зараз захочуть зіграти в цю гру. І в усіх цих політиків будуть виключно свої прагматичні інтереси, а не любов до України", — додав Денисенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що сьогодні у Київ з неанонсованим візитом прибув голова уряду Угорщини Віктор Орбан. Під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленським він запропонував йому зупинити бойові дії, щоб прискорити проведення мирних переговорів із терористичною Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини