Головна Новини Суспільство Війна з Росією Опитування в Європі: песимізм щодо результатів війни в України
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування в Європі: песимізм щодо результатів війни в України

Лише 1 з 10 європейців вірить, що Україна зможе повернути під контроль всі свої території

29 березня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

Нове опитування, проведене серед мешканців 12 європейських країн, виявило глибокий песимізм щодо можливості України повернути під свій контроль всі окуповані території. Ці дані, оприлюднені Голосом Америки та Цензор.НЕТ, свідчать про те, що лише один з десяти європейців вірить у можливість повного визволення України, тоді як вдвічі більше респондентів вбачають перемогу Російської Федерації у цьому конфлікті.

Опитування в Європі: песимізм щодо результатів війни в України

Європейці не вірять, що у війні переможе Україна

Згідно з опитуванням, майже 40% опитаних європейців вважають, що війна завершиться компромісом між Україною та Росією, тоді як аналогічна кількість респондентів висловлюється за необхідність штовхати Україну до мирних переговорів. Ці результати свідчать про прагнення до мирного врегулювання конфлікту, але також відображають невизначеність щодо кращого шляху досягнення цієї мети.

Попри це, європейці готові продовжувати підтримку України. Португалія та Швеція виділяються серед країн з найвищим рівнем підтримки, де відповідно 48% та 50% громадян висловлюються на користь допомоги Україні. Поляки (47%) та французи з іспанцями (по 35%) також демонструють сильну підтримку України у її боротьбі за суверенітет.

Однак серед європейських країн існує значна розбіжність у підходах до розв'язання конфлікту. Від Іспанії, де суспільна думка майже рівномірно поділена між підтримкою України та виступами за переговори, до Угорщини, де 64% населення вважають за краще переговорний процес, європейські народи віддають перевагу дипломатичному вирішенню кризи.

Цікаво, що перспектива президентських виборів у США також відіграє значну роль у європейському сприйнятті конфлікту. Близько 36% європейців вважають, що перемога Дональда Трампа може призвести до зменшення шансів на мир в Україні, тоді як 43% асоціюють його можливе президентство з невдачею України у війні з Росією. Незважаючи на це, європейська рішучість у підтримці України на полі бою залишається непохитною.

"Велика частина не хоче задобрювати Путіна, вони не хочуть якогось "Мінська-3", який вони бачать програшем для України", — каже Марк Леонард, британський дослідник та співзасновник і директором ECFR.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини