Операція ЗСУ у Курській області: чим сильно стурбований Білий дім

Адміністрація Джо Байдена побоюється жорстокого відповіді РФ на прорив ЗСУ кордону в Курській області

Адміністрація Джо Байдена стурбована, що Україні може загрожувати "жорстока відплата" з боку Росії за атаку ЗСУ на Курську область. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє WSJ, з посиланням на джерела в Білому домі.

За інформацією видання, американські чиновники побоюються масованого удару з боку Росії щодо критичної інфраструктури України у відповідь на "ризиковану" операцію Києва.

Слід розуміти, що західні ЗМІ женуть за "тривожними" заголовками і видають безглузді інсайди. Ракетні удари Росії – це не помста за щось, це їхня тактика терору, якою вони користувалися навіть тоді, коли ми не наступали.

Зазначимо, водночас американські аналітики Інституту вивчення війни у своєму звіті зазначають, що наступ ЗСУ у Курській області РФ дозволив Силам оборони хоча б тимчасово перехопити ініціативу на одній ділянці фронту та продовжити протистояння по всьому полю бою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це.

Експерти пояснили, що володіння ініціативою на всій території бойових дій з листопада 2023 р. дозволило окупантам самим визначати місце, час, масштаб та вимоги до ведення боїв в Україні та змусило Київ витрачати матеріальні та людські ресурси на реактивні оборонні операції. Проте операція ЗСУ у Курській області змусила Кремль і військове командування РФ відреагувати та перекинути сили та кошти у сектор, де наші війська розпочали атаку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - операція ЗСУ у Курській області: з якою дилемою зіткнувся Володимир Зеленський та військове командування України.