Головна Новини Суспільство Війна з Росією Операція на Курщині набирає обертів: ЗСУ впевнено просуваються
commentss НОВИНИ Всі новини

Операція на Курщині набирає обертів: ЗСУ впевнено просуваються

Попри посилення тиску зі сторони ворога у спробах повернути території РФ, ЗСУ вдається йти вперед і займати нові території.

15 вересня 2024, 11:10 comments1239
Поділіться публікацією:

 Українські сили продовжують наступальні операції в рамках активної діяльності у Курській області Росії. Згідно зі звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), основна увага Збройних сил України (ЗСУ) зосереджена на Глушковському районі.

Операція на Курщині набирає обертів: ЗСУ впевнено просуваються

Операція на Курщині (фото з відкритих джерел)

За геолокаційними даними від 13 вересня, підтверджено активність ЗСУ у південній частині селища Веселе. Водночас російські воєнні кореспонденти стверджують, що українські сили змогли захопити цей населений пункт. Крім того, за даними російських джерел, українські війська досягли успіху на захід від Медвежого та в полях на південь від Тьоткіно.

Штурмові дії українських підрозділів тривали біля Веселого, Обухівки та Нового Путі. Крім того, українські сили здійснили просування на північ від Суджі, де російські джерела заявляють про захоплення Черкаського Поріччя. Атаки також тривали біля Апанасовки, Любимівки, Обухівки, Мар'ївки та Руської Конопельки.

Окупаційні війська РФ намагаються відновити контроль над втраченими територіями. Геолокаційні кадри від 13 вересня зафіксували російські сили на заході Любимівки. Також російські джерела стверджують про просування ворога до околиць цього населеного пункту та на полях біля Дарино.

14 вересня з'явилися кадри, що підтверджують присутність російської 810-ї окремої морської піхотної бригади в центрі Борків, хоча думки російських воєнкорів щодо повного захоплення цього села розходяться.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ накопичує війська на Курщині. Російські загарбники суттєво наростили чисельність особового складу на Курському напрямку, збільшивши чисельність військових до 45 тисяч, заявив речник оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадим Мисник. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини