Головна Новини Суспільство Війна з Росією Олександр Коваленко розкрив правду: що насправді сталося на Курській АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Олександр Коваленко розкрив правду: що насправді сталося на Курській АЕС

Фальшива загроза: як Росія використовує дезінформацію для створення ядерної паніки

сьогодні, 19:17
Поділіться публікацією:

У російських медіа не вщухають панічні повідомлення про ймовірну атаку Збройних Сил України на Курську атомну електростанцію. Повідомляється, що об'єкт був нібито атакований, проте факти та офіційні заяви свідчать про протилежне. Про це заявив український політичний та економічний блогер Олександр Коваленко.

Олександр Коваленко розкрив правду: що насправді сталося на Курській АЕС

Як російські ЗМІ роздули фейк про напад на Курську АЕС

Коваленко написав, що спочатку надійшла інформація про те, що на Курчатів, місто біля Курської АЕС, було завдано удару реактивними снарядами системи HIMARS. Інша версія стверджує, що метою стала французька авіабомба HAMMER, доля якої залишається невідомою — за деякими даними, її було збито, за іншими — немає. Серед повідомлень особливо вирізнялася заява про те, що російське ППО збило авіабомбу.

“Взагалі чути версію про те, що російське ППО збило авіабомбу було особливо цікавим і не тому, що це практично неможливо, а тому, що саме в цьому районі прокладено курсові російських Су-34, які застосовують у зоні контролю ЗСУ у КО свої КАБи. А як відомо, ймовірність того, що російський КАБ впаде на російське місто завжди гранично висока”, — заявив Коваленко.

Як виявилося пізніше, так званий голова Курської області Олексій Смирнов зробив офіційну заяву, яка спростовує чутки про великомасштабну атаку. За його словами, над Курском був збитий український БПЛА, уламки якого призвели до незначних вибухів в одній із господарських споруд, що не має відношення до роботи АЕС. Підтвердження належності БПЛА українській стороні так і не надійшло.

“Зрозуміло, спроби дискредитувати Україну та звинуватити її в атаках на Курську АЕС будуть зумовлені прагненням Росії зробити все, щоб Київ не отримав дозволу на застосування далекобійних ракет по території Росії. Принагідно генеруватиметься наратив про те, що Україна це країна терорист, яка загрожує всьому світу ядерною катастрофою”, — упевнений Коваленко.

Раніше "Коментарі" писали, що російські телеграм-канали повідомляють про те, що Збройні сили України нібито атакували Курську АЕС. Відео, як щось горить біля станції, масово публікують у російських соціальних мережах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини