Окупанти знову здійснили атаку безпілотників на Київ: у чому її особливість

Переважна більшість повітряних цілей була знищена

Російські загарбницькі війська здійснили вранці 16 травня вже восьму масовану атаку на столицю України. Цього разу вона була винятковою за своєю густиною – велика кількість ракет за дуже короткий проміжок часу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко у Телеграм.

"Цього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет і, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю густиною - максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу", - написав Сергій Попко.

За попередньою інформацією адміністрації, сили ППО виявили та знищили переважну більшість ворожих цілей у повітряному просторі Києва. Зазначається, що дані про кількість та тип ракет незабаром повідомлять Повітряні сили. Після атаки зафіксували падіння уламків у Солом'янському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці.

"Найбільші пошкодження в Солом'янському районі - там було загоряння нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежу ліквідовано. В решті районів пошкодження не суттєві - у більшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію або лісопаркову зону", - написав Попко.

За його словами, інформації щодо постраждалих немає.

Читайте на порталі "Коментарі" - Кремль готується виставити Пригожина зрадником: подробиці ISW.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що сьогодні відбувається на фронті – чи змінилася ситуація у Бахмуті.