Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти зазнали рекордних втрат у травні: що стало причиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти зазнали рекордних втрат у травні: що стало причиною

Окупанти зазнали рекордних втрат у травні, відзначив в ефірі Freedom військовий експерт Ігор Романенко. За його словами, загарбники втратили більше військових, ніж змогли мобілізувати

4 червня 2024, 14:34
Поділіться публікацією:

Українські сили оборони створили потужний опір на Харківському напрямку, завдаючи російським окупантам значних втрат, розповів військовий експерт Ігор Романенко.

Окупанти зазнали рекордних втрат у травні: що стало причиною

Окупанти

За словами Романенка, у травні російська армія втратила на українському фронті 38 тисяч військовослужбовців.

Тобто, підкреслює експерт, щомісяця росіяни постачають на фронт до 30 тисяч солдатів, а у травні втратили 38 тисяч. Це свідчить про тенденцію, що може посилюватись: кількість нових військових зменшується, що знижує їхній потенціал. Це матиме вплив на ситуацію на фронті, підкреслив Романенко.

При цьому він додав, що керівництво терористичної РФ не цінує людське життя.

Втрати російської армії у травні експерт пояснює організованим опором українських сил на Харківщині. Хоча російські окупанти не відмовилися від наступу на Харків, вони зазнали значних втрат і були зупинені, перегруповуючись і очікуючи резерви.

Така тенденція, каже Романенко, виникла завдяки діям українських Сил оборони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що згідно з офіційною статистикою втрат Росії на війні, яку оприлюднив Генштаб України, ЗСУ завдали росіянам рекордних показників у травні. Зокрема, ЗСУ знищили рекордну кількість особового складу, артилерійських систем, автотехніки та безпілотників.

Зокрема, за травень українські сили змогли збільшити кількість втрат особового складу Росії до 38 940 росіян. Цей показник майже на 10 тис. вищий ніж попередній рекордний результат грудня 2023 року, коли втрати росіян сягнули 29 970 осіб. Середній показник щомісячних втрат особового складу Росії на війні становить близько 18 тис.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини