Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти затвердили план русифікації луганських школярів
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти затвердили план русифікації луганських школярів

Школярам розповідають міфи про «героїв» російської агресії

сьогодні, 20:32
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованій Луганщині місцеві колаборанти провели у школах серію пропагандистських лекцій.

Окупанти затвердили план русифікації луганських школярів

РФ посилює пропаганду в окупації. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, організаторами заходу стали представники відомого путінського проєкту “Знаніє”. З початку навчального року діти змушені слухати міфи про історію російської писемності та "героїзацію" учасників так званою "сво", а також лекції з виправдання кривавих злочинів РФ на території України.

Зазначається, що сьогодні школи та освітні заклади стали головним полем битви російської пропаганди за свідомість молодого покоління. У школах тимчасово загарбаних територій України дітей намагаються позбавити української ідентичності та прищепити проросійські погляди. Така політика спрямована на довготривалу асиміляцію та контроль над майбутніми поколіннями українців.

За даними Центру спротиву, товариство “Знаніє” стало одним із головних інструментів у боротьбі Кремля за українську молодь.

У Центрі спротиву додали, що така політика є грубим порушенням міжнародного права та прав людини, оскільки русифікація та ідеологічне перевиховання дітей мають на меті знищення української нації на окупованих територіях. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на складах у Торопці Тверської області Україна знищила тримісячний запас боєприпасів для російської армії. Як пише The New York Times, голова Центру військової розвідки Естонії полковник Антс Ківіселг вважає, що в результаті української атаки у Торопці могло бути знищено 30 000 тонн снарядів або приблизно 750 000 одиниць снарядів. "Це запас боєприпасів на два-три місяці. Внаслідок цієї атаки Росія зазнала втрат у боєприпасах. Ми побачимо вплив цих втрат на фронті найближчими тижнями", – заявив Антс Ківіселг.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що представники Росії не приїдуть на другий саміт миру, який ініціює президент України Володимир Зеленський, заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова. "Представники Росії в жодних зустрічах у межах "бюргенштокського процесу" участі не брали і брати участь не збираються. Сам цей процес нічого спільного з врегулюванням не має", — сказала вона. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини