Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти йдуть на рекорд: скільки "Шахедів" збираються виробляти на рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти йдуть на рекорд: скільки "Шахедів" збираються виробляти на рік

За інформацією WSJ, російський завод у Татарстані планує виробляти 6 тисяч "Шахедів" щороку

28 травня 2024, 12:02
Поділіться публікацією:

Російський завод в "Алабузі" планує виготовляти 6 тисяч ударних безпілотників типу Shahed щорічно. Наприкінці квітня він уже випередив свій виробничий графік і поставив 4,5 тисяч дронів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal.

Окупанти йдуть на рекорд: скільки "Шахедів" збираються виробляти на рік

БПЛА Шахед. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що виробництво іранських БпЛА Росією розташоване в кількох ангарах в особливій економічній зоні "Алабуга".

Як розповідають журналісти, російські бізнесмени уклали угоду про будівництво вищезгаданого заводу ще наприкінці 2022 року, коли вони прилетіли до Ірану з вигідною пропозицією у вигляді 1,7 млрд доларів, які частково були сплачені золотими злитками.

Зокрема, згідно з контрактом, завод в "Алабузі" має виробляти 6 тисяч "Шахедів" на рік, на додаток до розвідувальних дронів. Вже у квітні підприємство випередило графік та поставило 4,5 тисячі обіцяних дронів.

Зокрема, згідно з даними розвідки, російських військових вже навчають керувати безпілотниками в Сирії інструктори з Революційної гвардії і бойового угрупування "Хезболла", що підтримується Іраном.

Крім того, в "Алабузі" також виготовляються розвідувальні безпілотники М3 "Альбатрос". Завдяки їм, уточнюють журналісти WSJ, ворог зміг отримати детальну фоторозвідку українських позицій та пересування на лінії фронту. За словами виробника, БПЛА також допомогли відобразити спробу вторгнення до Білгородської області.

Росія також виробляє власні боєголовки замість того, щоб чекати на іранські. Це також прискорює виробництво боєздатної зброї.

"Перехід Москви на безпілотники відбувається завдяки використанню тіньових логістичних мереж Тегерана на додаток до іранських військових технологій", — пояснює видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль залучає підлітків до виробництва "Шахедів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини