Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти вже почали готуватися до літнього наступу. Які міста намагаються захопити
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти вже почали готуватися до літнього наступу. Які міста намагаються захопити

Окупанти почали підготовку до літнього наступу, повідомив в ефірі Freedom військовий експерт Сергій Грабський. За його словами, ворог уже сформував свої сили так, щоб виконати поставлені завдання

16 квітня 2024, 17:45 comments1241
Поділіться публікацією:

Російські загарбники планують використати літній період для того, аби активізувати свій наступ на двох стратегічно важливих напрямках у Донецькій області: Костянтинівка-Краматорськ та Покровськ, відзначив Сергій Грабський.

Окупанти вже почали готуватися до літнього наступу. Які міста намагаються захопити

Війна в Україні

За його словами, зараз окупанти ведуть інтенсивні бої за Часів Яр у Донецькій області. Грабський підкреслює, що захоплення цього населеного пункту ворожою армією вважається ключовим кроком для подальшого наступу на Костянтинівку та Краматорськ.

Якщо окупанти зможуть захопити це місто, відзначає експерт, то після цього планують продовжити активні бойові операції, зокрема на напрямку Костянтинівка-Краматорськ, оскільки ця комунікація є життєво важливою для наших військ. Удар по бічній лінії цієї комунікації, руйнування її структури, може створити серйозні труднощі для українських військ, які зараз обороняють цей напрямок, вважає експерт.

Тим часом, наступ на Покровськ може створити загрозу для Вугледарського виступу, який також має дуже важливе значення для Сил оборони.

Більше того, як відзначає Грабський, окупанти уже сформували свої сили так, щоб виконати ці завдання, щодо просування українською територією.

Як відзначив експерт, з часом стане зрозуміло, чи ворожі наступи стануть ефективними. За його словами, все буде залежати від темпів забезпечення та насичення нашого війська відповідною кількістю зброї, бойової техніки та, звичайно ж, особовим складом.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупаційні війська отримали пряму вказівку від російського диктатора Володимира Путіна захопити Часів Яр до 9 травня. Втім, попри важкі бої, які там ведуться, експерти вважають, що загарбники не зможуть захопити місто до вказаної дати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини