Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти вибрали собі «нову Авдіївку»: на яке місто націлився ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти вибрали собі «нову Авдіївку»: на яке місто націлився ворог

Російські терористи застосовують у Вовчанську тактику, яку вони використовували для окупації Авдіївки та Бахмуту. Як відзначають українські військові, росіяни просто стирають місто з лиця землі

22 травня 2024, 20:05
Поділіться публікацією:

Російські терористи намагаються прорвати оборону українських військових у Вовчанську, розповів в ефірі телемарафону військовослужбовець 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка з позивним "Історик".

Окупанти вибрали собі «нову Авдіївку»: на яке місто націлився ворог

Вовчанськ

За його словами, в цьому місті терористи використовують все озброєння, яке мають, починаючи від безпілотників і завершуючи КАБами. Як підкреслив військовий, у цьому місті окупанти використовують сценарії, які вони використовували при захопленні Бахмуту та Авдіївки. Тобто, підкреслив військовий, росіяни роблять все для того, щоб просто "стерти" Вовчанськ з лиця землі.

Як розповів військовий, Силам оборони у Вовчанську надзвичайно складно протистояти ворогу, проте вони все ж тримають оборонні рубежі, а також перешкоджають намірам окупантів просунутися далі.

За його словами, російські військові намагаються використати велику кількість своєї піхоти, щоб прорвати оборону ЗСУ. При цьому, свої штурми вони проводять цілодобово.

Втім, як підкреслив військовий, наразі Вовчанськ знаходиться під контролем Сил оборони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські терористи намагаються захопити місто Вовчанськ. За попередніми даними, вони контролюють половину міста, проте річку, яка розділяє його навпіл, вони все ж ще не форсували.

При цьому, як стверджує військовий оглядач Костянтин Машовець, росіяни перекидають у Вовчанськ резерви із інших напрямків, саме тому ситуація тут складна. Втім, за його словами, постійно діяти таким чином на "додатковому", а не основному напрямку, вони не можуть. Саме тому, каже Машовець, ворогу доведеться вибирати – або перетворювати Харківський напрямок на основний напрямок здійснення наступу, або все ж припинити наступ там. Як каже експерт, вести одразу два наступи високої інтенсивності росіяни не можуть, бо не мають відповідних сил.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини