Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти в Маріуполі спалили всі книжки з бібліотеки храму Петра Могили, серед них були унікальні видання
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти в Маріуполі спалили всі книжки з бібліотеки храму Петра Могили, серед них були унікальні видання

На думку Андрющенка, бібліотеку спалили за "наводкою"

26 червня 2022, 17:10
Поділіться публікацією:

 В окупованому Маріуполі окупанти рф спалили всі книжки, що  були у бібліотеці храму ПЦУ Петра Могили. Серед книг були унікальні україномовні видання. Про черговий злочин загарбників повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 Окупанти в Маріуполі спалили всі книжки з бібліотеки храму Петра Могили, серед них були унікальні видання

Окупанти в Маріуполі спалили всі книжки з бібліотеки храму Петра Могили (фото з відкритих джерел)

На думку чиновника, бібліотеку спалили за "наводкою".

"В Храмі УПЦ Петра Могили за наводкою та сприянням попів РПЦ в Маріуполі була вилучена та спалена на подвір’ї Храму вся велика бібліотека, зібрана волонтерами та благодійниками",- зазначив Андрющенко.

Відомо, що храм Петра Могили у Маріуполі був зведений за кошти жителів міста. Його навіть внесли до книги рекордів України, адже на стінах будівлі є найбільший петриківський розпис. У бібліотеці храму було кілька унікальних примірників україномовних книг, що тепер втрачені назавжди через злочинні дії російських окупантів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Маріуполі підліток зірвав прапор рф і порівняв його з ганчіркоюЖителі  знищеного та тимчасово окупованого українського міста Маріуполь не здаються і далі чинять опір  російським військовослужбовцям. Юний житель міста  зірвав російський прапор і кинув  полотнище в смітник. Відповідний відеоролик  оприлюднив радник міського голови  цього південного міста  Петро Андрющенко  за посередництвом  Телеграму. На виставленому  відео можна побачити  хлопчика підліткового віку, який розповідає, що знайшов "ганчірку для підлоги". Саме тому  радник міського мера захоплюється юним сміливцем з Маріуполя. Після повідомлення про вчинок юнака, його почали розшукувати російські окупанти, які оголосили на нього полювання.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини