Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти тиснуть на всьому фронті: Кремль поставив нове завдання
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти тиснуть на всьому фронті: Кремль поставив нове завдання

В ISW зазначають, що РФ намагається не дати Україні перехопити ініціативу

27 липня 2024, 07:50 comments2220
Поділіться публікацією:

Аналізуючи зміну завдання центрального угруповання військ РФ на Донеччині, експерти вказують на те, що росіяни намагаються тиснути на всьому фронті, щоб не допустити перехоплення Україною ініціативи на полі бою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Окупанти тиснуть на всьому фронті: Кремль поставив нове завдання

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Російське військове командування зараз намагається підтримувати постійний наступальний тиск на всьому фронті, щоб не допустити переходу ініціативи на поле бою до України, і завдання центрального угрупування військ РФ подрібнювати наступальні операції на довгому фронті більше відповідає цим зусиллям, ніж завдання угруповання досягти тактично значущих успіхів за рахунок щодо швидкого маневру", – йдеться у звіті.

Аналітики звертають увагу, що нещодавно російські військові розширили зону відповідальності центрального угруповання російських військ у Донецькій області, що свідчить про те, що військове командування РФ відмовилося від попереднього завдання угруповання, яке полягало в тому, щоб діяти виключно як оперативно-маневрена сила на Авдіївському напрямку. .

Натомість, на думку аналітиків, російське військове командування може поставити перед центральним угрупуванням військ РФ завдання контролювати основні наступальні зусилля Росії на Донеччині.

Експерти зазначають: розширення зони відповідальності центрального угруповання військ вказує на те, що російське військове командування може вважати, що швидкі тактичні успіхи в районі Авдіївки є малоймовірними.

Незрозуміло, чи ґрунтується ця можлива оцінка на ослабленні українських матеріально-технічних та людських ресурсів чи на оцінці нездатності російського центрального угруповання військ виконати поставлені завдання.

Зона відповідальності, що простягається з південного заходу від Донецька до Торецька, відволікатиме наявні російські сили та засоби від зусиль, спрямованих на тактично значуще просування на північний захід та захід від Авдіївки.

Центральному угрупованню військ, ймовірно, не вистачає резервів, необхідних для інтенсифікації операцій у районі Авдіївки до рівня, який дозволив би досягти щодо швидких успіхів при збереженні наступального тиску на Торецькому та Донецькому напрямках.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого чекати на фронті протягом найближчих місяців: коли закриється "вікно можливостей".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини