Окупанти створили 15-кілометрову зону відчуження вздовж Дніпра: що це означає

Тепер в'їзд у цю зону без перепустки, яку видає окупаційна адміністрація - заборонено

З 1 серпня російські загарбницькі війська запровадили "спеціальний режим" вздовж 15-кілометрової прибережної зони Дніпра, як анонсували раніше. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Центру національного спротиву (ЦНС).

У повідомленні йдеться, що тепер в'їзд у цю зону без перепустки, яку видає окупаційна адміністрація – суворо заборонено. У ЦНС додали, що з 1 вересня ворог загрожує наслідками, якщо буде виявлено осіб без відповідної перепустки.

Як зазначається, більшість населення було виселено за межі цієї зони. Таким чином, ворог фактично депортував населення і лише спеціальними дозволами дозволяє там перебувати.

Причиною є передача інформації місцевими про пересування ворожої армії. Тож цим нововведенням російські загарбники хочуть уникнути витоку суттєвих даних.

"Однак такі надії марні, адже більшість населення непідконтрольна Кремлю і чекає на звільнення і робить все можливе, щоб наблизити цей момент", - йдеться в повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - зосередження на території Запорізької області близько 90 000 окупантів не повинно викликати занепокоєння, тому що йдеться про весь особовий склад, включаючи тимчасово окуповані міста. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Ліховий.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незважаючи на те, що ЗСУ дають гідну відсіч ворогові, окупаційні війська продовжують тиснути. Що зараз відбувається на фронті? Чи є загроза, що після виходу ЗСУ із Кринок росіяни знову спробують зайти на правий берег Херсонщини? Видання "Коментарі" розбиралося у цьому питанні, проаналізувавши думки експертів.