Окупанти просунулися біля двох населених пунктів на Харківщині: у США розкрили подробиці

Зафіксовано хоч і незначне, але просування росіян поблизу міста Вовчанська та села Іванівка

Повномасштабна війна в Україні триває, і російські загарбники нещодавно просунулися біля двох населених пунктів у Харківській області – міста Вовчанська та села Іванівка. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У повідомленні йдеться, що кадри з геолокацією, які були опубліковані в мережі, свідчать про те, що противнику вдалося просунутися в межах Стариці, яка розташована на південний захід від Вовчанська.

"Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Куп'янська на тлі продовження наземних атак уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 6 червня. Геолокаційні кадри, опубліковані 6 червня, вказують на те, що російські війська просунулися на північний захід від Іванівки (на південний схід від Куп'янська) під час механізованої атаки у складі взводу...", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що в цьому ж звіті американські експерти зазначають, що російський диктатор Володимир Путін проговорився, заявивши, що російські війська приблизно втрачають в Україні 20 000 людей щомісяця. Ця цифра приблизно дорівнює або трохи нижча за кількість нових військовослужбовців, яку Росія генерує щомісяця.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи справді РФ уводить у бій на Харківщині останню дивізію: де можуть з'явитися резерви.

Також видання "Коментарі" повідомляло – удари західною зброєю по РФ: чи це зупинить військові дії на Харківщині.