Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти придумали нове покарання для українців, які відмовилися від паспорта РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти придумали нове покарання для українців, які відмовилися від паспорта РФ

Росіяни знову шантажують мешканців окупованих територій

11 червня 2024, 21:11
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області росіяни вдаються до чергового шантажу, щоби примусити місцеве населення отримати паспорт РФ.

Окупанти придумали нове покарання для українців, які відмовилися від паспорта РФ

Ворог посилює тиск на жителів окупації. Фото з відкритих джерел

За інформацією Центру національного спротиву, росіяни створили “екологічний оператор”, який буде займатися вивозом сміття, але фізичним та юридичним особам потрібно буде переукласти договір. Для укладання договору необхідно мати паспорт РФ, а також право власності на житло. У випадку з юрособами необхідно надати російську реєстрацію підприємства.

Таким чином, відзначає Центр спротиву, вивіз сміття є ще одним елементом тиску на приватні домогосподарства, щоби примусити власників інтегруватися в російське правове поле.

Центр національного спротиву наголосив, що керівництво “оператора”, яке фактично працює на примусову паспортизацію населення захоплених територій, буде нести відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай може виступити з ініціативою проведення власного Глобального саміту миру, на якому питання війни в Україні буде не ключовим, а лише у переліку разом з іншими питаннями про глобальну безпеку у світі, заявив політолог Віталій Кулик. На думку політолога, свій саміт Китай, ймовірно, відкладе до завершення виборів у США, щоби вести переговори про світову безпеку з новим американським президентом.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що НАТО розробляє сухопутні коридори, які дозволять військам США швидко досягати лінії фронту у випадку нападу РФ на якусь з країн-членів Альянсу. Як пише газета New York Post, цьому кроку передували попередження лідерів країн-членів НАТО, які закликали західні уряди підготуватися до повномасштабної війни з Росією у найближчі 20 років. Нові маршрути розширять існуючі домовленості, які діють з минулого року, коли Альянс погодився мати 300 тисяч військових у стані високої готовності під час саміту у Вільнюсі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини