Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти пішли вперед у Запорізькій області: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти пішли вперед у Запорізькій області: подробиці

В ISW підтвердили, що росіяни мають незначні поступи.

19 березня 2024, 10:32 comments1084
Поділіться публікацією:

У Запорізькій області було зафіксовано просування військ російської армії. Сталося це на тлі позиційних боїв у цьому районі 18 березня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Окупанти пішли вперед у Запорізькій області: подробиці

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У звіті зазначається, що геолокаційні кадри за 17 березня показують, що окупанти незначно просунулися на схід від Лугівського, яке розташоване на північний схід від Роботиного. Крім того, позиційні бої тривали уздовж Роботиного, Вербового та Мирного.

Аналітики ISW з посиланням на українського військового оглядача Костянтина Машовця повідомляють, що у складі угруповання військ "Дніпро" брали участь підрозділи російської 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу, а також 7-ї та 76-ї повітряно-десантних дивізій. З його слів, угруповання військ "Дніпро" складається з двох окремих мотострілецьких бригад та бригадно-тактичних груп військових частин, до 19 мотострілецьких та повітряно-десантних полків та щонайменше 18 батальйонів та підрозділів різного типу.

Крім того, на Запорізькому напрямку діють підрозділи російських 291-го гвардійського мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія, 58-а ОМСБр) та 38-ї гвардійської мотострілецької бригади (35-а ОМСБр, СВО). Поблизу Роботиного також продовжують діяти підрозділи російського 70-го гвардійського мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія).

Зазначимо, під час брифінгу радник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що українська армія, яка тримає оборону на сході України, закінчує боєприпаси і через що військові змушені відходити. Українці зараз відходять на другу та третю лінії оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни розповіли, як Путін використатиме перемогу на "виборах" у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини